Bulvár

Pokoli: a kisfiúnak több mint 500 foga van, és mind fáj

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.03 | 19:18
  • trendindex: 2

Alig hinnéd, hogy elfér a szájában.

Egy hétéves indiai kisfiú panaszkodott, hogy fájdogál az állkapcsa. Mikor a kórházban belekukkantottak a szájába, akkor derült ki, hogy bőven számfeletti foga van.

View this post on Instagram

N Ø W . T H A T S . A . N I C E . S M I L E . 5 2 6 . T E E T H . // H /\ R E , C .

A post shared by ʜ ʌ ʀ ᴇ , ᴄ . (@colin4273) on

A csennai-i srác az őrlőfogak táján tapasztalt kellemetlen érzést és duzzanatot. Mikor röntgen felvétel készült az adott részről, akkor vették észre a dokik, hogy egy zacskó lapul a jobb állkapcsában, telis-tele icipici fogakkal. Dr. Prathiba Ramani, a Saveetha Dental College állcsont- és szájsebészeti szakembere műtéti úton, öt órán keresztül távolította el az extra fogakat.

View this post on Instagram

सात वर्षीय मुलाच्या तोंडातून काढले तब्बल ५२६ दांत. . . आश्यर्य वाटतंय नां !! पण हे खरं आहे ! हा प्रकार तामिळनाडूची राजधानी चेन्नई येथील एका दवाखान्यात उघडकीस आला. हे दांत जबड्याच्या हाडामध्ये लागले असून जे बाहेरून दिसत नव्हते. ऑपरेशन नंतर या मुलांच्या तोंडात आत केवळ २१ दांत शिल्लक राहिले आहे. . . #7YearsOld #Child #526Teeth #Mouth #Operation #Tamilnadu #Chennai #Hospital #News #Updates #MaharashtraToday

A post shared by Maharashtra Today (@maharashtratoday) on

Majd csapatával karöltve, egyesével meg is vizsgálták, mi minden került ki a kisfiú szájából:

526 fogacskát találtunk, az 1 milliméterestől a másfél centisig. Még a legkisebb is teljesen ép volt: koronával, gyökérrel és fogzománccal.

mesélte a doktornő. Három nappal a beavatkozás után engedték haza a kis beteget, aki teljesen felgyógyult ez alatt az idő alatt.

via GIPHY

A különös állapotot (compound composite odontoma) vagy genetikai tényezők okozták, vagy környezeti hatások váltották ki. Már hároméves korában is a szokásosnál duzzadtabbnak tűnt a srác ínye, ám akkor még semmi ilyen gyanú nem merült fel. Most 21 foga van a srácnak, ami teljesen reális ebben a korban, teszi hozzá a CNN.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.