Bulvár

Megdöbbentő dolgot mondott a barlanglakó remete a covid-vakcináról!

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.16 | 10:18

A 70 éves szerb remete, Panta Petrovic 18 éve él a társadalomtól teljesen elszigetelten, Dél-Szerbiában, a Stara Planina hegységnél.

Petrovic nyáron egy fa tetején lévő kunyhóban él, télen pedig egy barlangban. Erdei gombákat eszik és a patakból kifogott halakkal táplálkozik. Emberekkel nem tart kapcsolatot, viszont több tucat kutyája és macskája is van. Állítása szerint azért szakította meg a kapcsolatot az emberiséggel, mert sok az álszent, önző és gonosz lény, és minden csak a pénzről szól.

Ennek ellenére a remete felvette a covid elleni oltást, mikor egy ritka városi látogatása után először hallott arról – csaknem egy év késéssel – , hogy kitört a világjárvány. Petrovic így fogalmazott:

“A vírus nem válogat, akár az én barlangomba is eljöhet egy napon. miért tenném ki magamat ennek a veszélynek, ha nem muszáj? Nem értem az embereket, miért félnek ennyire valamitől, ami segít megfékezni egy járvány terjedését”

– fejtette ki meglepő éleslátással.

Duda Ernő virológus professzor hasonló állásponton van: “Elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat” – mondja a magyar virológus, aki szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló