Bulvár

Újabb fejlemények Aurelio ügyében – döntött a bíróság

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.16 | 17:18

VV Aurelio még tavaly februárban vonult be a börtönbe.

Fotó: TV2

Aureliot kábítószer-fogyasztásért és emberrablásért ítélték el, 3 év 5 hónap börtönbüntetés kapott.

Aurelio a börtönből üzent Pumped Gabónak

A bíróság döntést hozott, úgy tűnik, hamarabb szabadulhat.

Dr. Galgóczi Zoltán, Aurelio ügyvédje elmondta, hogy Aureliónak mi mindennek kell megfelelnie a feltételes szabadsághoz.

A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége

– magyarázta az ügyvéd, hozzátéve: a döntési folyamatban meghatározó szerepet játszik a büntetés-végrehajtási intézet véleménye.

A büntetés-végrehajtási bíró nemrég hozta meg a döntését, amely szerint Aurelio teljesítette a törvényi feltételeket, úgyhogy megkapja a kedvezményeit.

Így az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást. Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt, csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg

– mondta Galgóczi, hozzátéve: Aurelio minden erejével küzd azért, hogy jó útra térjen. Az ügyvéd elmondása szerint Aurelio a börtönben önkéntes drogterápián vett részt, annak ellenére, hogy 2015. november óta nem fogyasztott kábítószert.

Aurelio hatalmas örömmel fogadta a hírt a bíró döntéséről, és már alig várja, hogy szabadulhasson.

Forrás: Blikk.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló