Bulvár

Lebukott Szőke Zoltán, a Barátok közt Berényi Mikije – kirúgták az állásából

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.17 | 13:18

Erdőkertest komoly érdeksérelem érte.

Szőke Zoltán színészt a Barátok köztből ismeri az ország, a sorozat egykori főgonoszának idő közben civil állása lett: Erdőkertesen kapott állást az önkormányzattól.

Ezzel kapcsolatban tavaly ezt nyilatkozta:

„minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra.”

Hát most kiderült, hogy a minden erőmmel fordulatot hogyan értelmezte Szőke Zoltán: vállalt egy másik állást is mellé. A Blikk szemlézi Erdőkertes önkormányzatának alábbi, friss Facebook-posztját, amiből kiderül, hogy az egykori színészt elbocsátották a művelődési házból.

A poszt a következőket tartalmazza, nyolc pontba szedve, hogy mi vezetett ahhoz, hogy megválnak Szőke Zoltántól. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat fizette a tanfolyamot, amit el kellett végezni ahhoz, hogy Szőke Zoltán és egy kollégája intézményvezetőként dolgozhassanak, erre a papír birtokában mind a ketten vállaltak még egy 8 órás pozíciót egy másik önkormányzatnál. Ezt az önkormányzatnak nem jelentették be, arról a testület csak egy Facebook-posztból értesült az alábbi bejelentés szerint:

1. Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője, ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselőtestülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta.

2. Kerepesi Művelődési Ház hivatalos facebook oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.

3. Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

4. Az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Nyilván a saját intézményünk számára képeztettük őket, nem volt szó más karrierpályáról.

5. Az erdőkertesi képviselőtestület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselőtestület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.

6. Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselőtestület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.

7. Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg.

8. Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette. Ezek a tények a Faluház körül. Az önkormányzat köszöni Szőke Zoltánék munkáját, az új vezetőnek, Szurdi Miklósnak eredményes munkát kíván.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló