Bulvár

Lebukott Szőke Zoltán, a Barátok közt Berényi Mikije – kirúgták az állásából

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.17 | 13:18

Erdőkertest komoly érdeksérelem érte.

Szőke Zoltán színészt a Barátok köztből ismeri az ország, a sorozat egykori főgonoszának idő közben civil állása lett: Erdőkertesen kapott állást az önkormányzattól.

Ezzel kapcsolatban tavaly ezt nyilatkozta:

„minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra.”

Hát most kiderült, hogy a minden erőmmel fordulatot hogyan értelmezte Szőke Zoltán: vállalt egy másik állást is mellé. A Blikk szemlézi Erdőkertes önkormányzatának alábbi, friss Facebook-posztját, amiből kiderül, hogy az egykori színészt elbocsátották a művelődési házból.

A poszt a következőket tartalmazza, nyolc pontba szedve, hogy mi vezetett ahhoz, hogy megválnak Szőke Zoltántól. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat fizette a tanfolyamot, amit el kellett végezni ahhoz, hogy Szőke Zoltán és egy kollégája intézményvezetőként dolgozhassanak, erre a papír birtokában mind a ketten vállaltak még egy 8 órás pozíciót egy másik önkormányzatnál. Ezt az önkormányzatnak nem jelentették be, arról a testület csak egy Facebook-posztból értesült az alábbi bejelentés szerint:

1. Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője, ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd 2 nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele. Eközben Kerepes Város Önkormányzat képviselőtestülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta.

2. Kerepesi Művelődési Ház hivatalos facebook oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült.

3. Az önkormányzat számára nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy kis magyar abszurd: az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

4. Az Erdőkertesi Önkormányzat költségtérítéssel és munkaidő kedvezménnyel támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadettet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, ami az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. Nyilván a saját intézményünk számára képeztettük őket, nem volt szó más karrierpályáról.

5. Az erdőkertesi képviselőtestület június 27-i ülésén úgy ítélte meg, hogy Erdőkertest komoly érdeksérelem érte. Nem járult hozzá ahhoz, hogy Bajáki Bernadettet a kerepesi vezetői pozíciója mellett visszafoglalkoztassa tanácsadói szerződéssel a Faluház. Másrészt nem járult hozzá a Képviselőtestület ahhoz, hogy 4 óra munkavégzésért 8 órás munkabért fizessen a fenntartó.

6. Ennek következményeként Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg a Képviselőtestület, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a Faluházban.

7. Az új intézményvezető, Szurdi Miklós felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8-órás állása között. Szőke Zoltán a kerepesi 8 órás munkavégzést jelölte meg.

8. Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette. Ezek a tények a Faluház körül. Az önkormányzat köszöni Szőke Zoltánék munkáját, az új vezetőnek, Szurdi Miklósnak eredményes munkát kíván.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.