Bulvár

A fitymahúzogató Galla Miklós továbbra is a gyűrűért harcol – szerinte minden csak rágalmazás!

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.18 | 15:18

Galla Miklós, akitől június elején vonták vissza a Karinthy-gyűrűt, mert a közmédia szerint méltatlan a díjra, már korábban is hangsúlyozta, hogy igazságtalanság vele szemben, a felhozott érvek hamisak, és követeli a gyűrűt.

Most nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához. Ebben a következőt írja:

Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem.

A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen.

A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő.

Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós

Gallát még februárban értesítették arról, hogy idén ő kapja a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak járó Karinthy-gyűrűt, azonban az illetékes MTVA később visszavonta tőle az elismerést. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – a díj alapítójának jogutódja – a Gallának küldött levélben azt írta:

„Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

A humorista azt mondta akkor, nem nagyon érti, a dolgot, annál is inkább, mert a közelmúltban még portréinterjút is készített vele az M5 csatorna, június elején pedig még ő konferálta a Rádiókabarét.

Egy színpadi meztelenkedés állhat a háttérben. Galla ugyanis egy májusi fellépésén színésztársai megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és fel is húzta rajta a bőrt előadás közben.

A humorista aztán június 14-én az Egyenes Beszédben kitartott amellett, hogy nem a meztelenkedés, hanem a nem létező Karácsony-szál miatt vonták vissza tőle a díjat, amit ironikusnak tart, mivel sosem politizált nyilvánosan.

A nyílt levelében most úgy fogalmaz „semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt”, amir a gyűrű tervezett átadásának dátuma után hetekkel történt, így arra hivatkozni a visszavonásnál, nem annyira van rendben. Ahogy ő fogalmazott:

„Nem lehet visszavonni a gyűrűt, hogy majd három hét múlva leszek egy műsorban. Nem tudtuk, hogy az MTVA váteszi képességekkel rendelkezik.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.