Bulvár

“Nagyon jó lecke volt” – Schobert Norbi megtörte a csendet

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.31 | 11:18

Mint ismert, múlt csütörtökön kutyasétáltatás után lett rosszul Schobert Norbi fitneszguru, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. 

Schobert Norbi interjút adott sztrókja után, vissza kell venni a stresszből. Az is kiderült, vasárnap meg kellett operálni.

A Blikknek adott interjúban elmesélte, mindene rendben van, jól van, nem marad semmilyen károsodása annak ellenére, hogy sztrókja volt.

Schobert szerint hiába vizsgálták át, csak az derült ki, hogy egészséges és hogy nincs lerakódás az érfalán.

Nem tudják megmondani, mi okoz egy ilyen sztrókot, hiszen az osztályon volt hetvenéves, de tizenhat éves is, sőt, egy hároméves kisgyerek is. Volt túlsúlyos és volt sportoló. Én azt gondolom, túlhajtottam magam. Hajnaltól késő estig dolgoztam, és az elmúlt közel egy év eseményei, az anyósom halála is közrejátszottak. Ha az ember sokáig sok mindenen idegeskedik, a szív képes defibrillálni, és ha ezt teszi, kilök magából egy vérrögöt, ami elindul az agy felé

– mondta el a lapnak a fitneszedző-üzletember.

A csütörtöki rosszullétből annyira emlékszik, hogy előtte öt órát aludt, mert az előző 3-4 hónapban sokat dolgozott. Minden reggelen fut, általában gépen, de elmondása szerint aznap olyan szép volt az idő, hogy kiment a kutyával a közeli erdőbe futni.

Visszaértem, befordultam a ház elé, lelassítottam, odaértem a kapuhoz, és akkor ott, egyik pillanatról a másikra „elhagyott a jobb oldalam”.

Arra emlékszik, hogy a kutyája ott volt mellette, és hogy felesége, Rubint Réka beszél hozzá, de nem tudott válaszolni, ami “kemény volt” szerinte. Arra a kérdésre, hogy reggel előtte érzett-e valamit, ezt válaszolta:

Reggel kifejezetten fáradtnak éreztem magam, így utólag már tudom, hogy ha az ember ennyire fáradt, nem kell elmenni futni. Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az. Lehet, kevesebbet kell edzeni.

Azt is elmondta, nem ijedt meg, mert nem sokat észlelt, csak foszlányokat – ellenben a családja nagyon megijedt. Péntek délelőtt viszont már talpra tudott állni. Jelenleg azért van még kórházban, mert amikor a sztrók miatt a combján keresztül az orvosok behatoltak a testébe, az egyik érfala megsérült, azt meg kellett operálni vasárnap éjjel, már egy másik kórházban.

A Blikknek elmondta, egészséges, de úgy látszik, a stressz ilyen hatással volt rá, és elgondolkodott azon hogy visszább vegyen a munkából. Pár éve már vissza akart venni, az akkor nem jött össze, többet is dolgozott, szerinte ötven felett ezt már nehezebben bírja a szervezete. Az orvosa egyelőre gyógyszert nem írt fel, csak azt, hogy csökkentse a stresszt.

Valóban nem sokon múlott az életem, vagy nem lett maradandó károsodásom. Az volt a szerencsém, hogy nem tíz perccel korábban ért a baj, amikor még az erdőben futottam, vagy hogy két órán belül megműtöttek az Amerikai úti idegsebészeten. Ha ez kitolódik három órára, akkor most nem beszélgetnénk. Akkor nem lehetett volna a dolgokat visszafordítani. (…)

Nagyon jó lecke volt. Meg kellett élnem ezt, és örülök, hogy ennyivel megúsztam, hiszen nagyon kevesen jönnek vissza egy ilyen sztrók­ból. De azon is gondolkodom a kórházban három-négy napja, hogy amellett, hogy én mit tanulok, mit tudok megtanítani másoknak

– mondta el Schobert Norbi a Blikknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló