Bulvár

Horror: szörnyethalt egy fiú a gyöngyösfalui kalandparkban

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.12 | 13:48

Az eset 2020-ban történt, de most született ítélet az ügyben.

2020-ban egy osztálykirándulás során tragikus baleset történt a gyöngyösfalui kalandparkban, ahol egy kidőlt fa következtében egy 16 éves fiú szörnyethalt, további két diák pedig megsérült. Az egyik sérült maradandó fogyatékosságot szenvedett. A fiú éppen a kötélpályán volt, amikor a fa hirtelen leszakadt, és mindhárom diák mélybe zuhant.

Az ügyben vádat emeltek. A kalandpark vezetése korábban azt állította, hogy a tragédia előtt három hónappal egy favizsgáló szakember végzett ellenőrzést a park területén. Az ügyészség szerint, mindennek ellenére a favizsgáló és a park tulajdonosa is hibázott.

„A kalandparkot üzemeltető elsőrendű vádlott, foglalkozási szabályszegése vezetett a balesethez, amit a másodrendű vádlott, aki a megfelelőségi tanúsítványt kiállította megakadályozhatott volna, hogyha a foglalkozási szabályokat megfelelően teljesíti”

– mondta el a Tényeknek Vassné Szele Adrienn, a Vas Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A két férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják őket, akár 5 évet is kaphatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló