Bűnügy

Tragikus részletek Baldwin ügyében – a rendezőasszisztens adta az éles lőszerrel megtöltött fegyvert

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.23 | 10:30

A vaktöltények annak ellenére, hogy nem tartalmaznak lövedéket, csak lőport, kis távolságon belül halálosak lehetnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Alec Baldwin eddig tisztázatlan körülmények között egy kellékfegyverrel megölt egy operatőrt a Rust című film forgatásán, a rendezőt pedig megsebesítette.

A rendezőasszisztens adta Baldwinnak az éles lőszerrel megtöltött fegyvertFotó: Pixabay

Halyna Hutchins váratlan és egészen tragikus halála a teljes filmes társadalmat megrázta. A tehetséges operatőr egykori tanára is billentyűzetet ragadott, nyílt levelet írt Baldwinnak.

Az éles lőszerrel megtöltött fegyvert a seriff jelentése szerint egy rendezőasszisztens adta Baldwinnak azzal, hogy biztonságos. Ő sem tudta, hogy éles lőszer van benne

– írja szemléjében az MTI.

Az ügy iratai szerint Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert azok közül amiket a Hannah Gutierrez fegyvermester előre kikészített egy asztalra, és átadta Baldwinnak, jelezve, hogy biztonságos.

A nyomozók bírósági végzésben kaptak felhatalmazást arra, hogy lefoglalják a bizonyítékokat, köztük Baldwin akkori jelmezét, a forgatáson használt fegyvereket és lőszereket, valamint a történtekről készült felvételeket.

Számos kellékfegyver csak utánzat, de vannak köztük valódi fegyverek is, amelyeket vaktölténnyel töltenek meg az életszerű és látványos hatások miatt.

A vaktöltények annak ellenére, hogy nem tartalmaznak lövedéket, csak lőport, kis távolságon belül halálosak lehetnek.

A kellékfegyvereket használó forgatásokon ezért az előírásoknak megfelelően fegyvermestereket alkalmaznak, akik feladata felügyelni a potenciálisan veszélyes eszközök biztonságos használatát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló