Bulvár

Súlyos állapotban szállították kórházba egy cápatámadás áldozatát a Nagy-korallzátonytól

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.26 | 10:48

Durva.

Súlyos állapotban szállították kórházba vasárnap egy cápatámadás áldozatát a Nagy-korallzátonytól, Townsville közeléből.

Az 59 éves férfit a Townsville-i Egyetemi Kórházba vitték, miután vasárnap helyi idő szerint délben megharapta egy cápa a Britomart zátonynál – írta a The Guardian a queenslandi mentőszolgálat közleményét idézve.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ocean Full Dive (@oceanfulldive) on

A queenslandi tengerpart, Townsville-től 150 kilométerre északra, nagyon népszerű a lándzsával halászók körében. Ausztrál hírportálok szerint Richard Bettua is lándzsával halászott, mikor egy cápa rátámadt, és megharapta a combját. A férfi nagyon sok vért vesztett, a kórházban azonnal megoperálták, de válságos az állapota.

2020-ban már hét ausztrál vesztette életét cápatámadás következtében, legutóbb 1934-ben volt ilyen sok áldozat. Bár a cápatámadások száma megegyezik az elmúlt évtized éves átlagával, a szakértők szerint elképzelhető, hogy a La Nina éghajlati jelenség miatt a Csendes-óceán középső részén tapasztalható hűvösebb tengerfelszíni hőmérséklet hatással lehet a cápák viselkedésére, arra, hogy hol vadásznak prédára.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló