Bulvár

Élete végéig börtönben maradhat a tini, aki egy rossz jegy miatt ölte meg a tanárát

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.18 | 07:18

Szerdán életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy tinédzsert, akit a középiskolai spanyoltanár meggyilkolásáért találtak bűnösnek.

A most 18 éves iowai srác, Jeremy Goodale legkorábban 25 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra az ügyben. A gyilkosságban szerepet játszó fiatalembert Willard Millerrel együtt ítélték el, mindketten 16 évesek voltak a cselekmény idején, és mindketten bűnösnek vallották magukat előre kitervelt gyilkosság vádjában.

Az ügyészek szerint Goodale és Miller azért tervezte el a tanárnő, Nohema Graber megölését, mert Miller megbukott spanyolból, és a rossz jegy miatt kizárták egy külföldi tanulmányi programból.

A két diák áprilisban becserkészte Graber tanárnőt egy iowai parkban, majd baseballütővel agyonverte. A rendőrség a tizenévesek letartóztatását Goodale barátainak közösségi médiában tett kijelentése alapján hajtotta végre.

Az ítélethirdetésen Goodale könnyek között elmondta:

“Sajnálom, igazán sajnálom. Amit elvettem, azt soha nem lehet pótolni. Mindennap azt kívánom, bárcsak visszamehetnék és megállíthatnám magam, megakadályozhatnám ezt a veszteséget és fájdalmat, amit okoztam.”

A bíró, Shawn Showers, 25 tényezőt vett figyelembe az életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabása előtt. Bár kijelentette, hogy Goodale-nek “jelentős rehabilitációra” van szüksége, megjegyezte, hogy a fiatalember nagyobb megbánást tanúsított és nagyobb felelősséget vállalt tetteiért, mint társa, Miller.

A bíró azt állította, hogy Goodale beleegyezett, hogy tanúskodik Miller ellen a bírósági eljárás során. Millernek, aki júliusban kapott életfogytig tartó börtönbüntetést, legkorábban 35 év múlva engedhetik feltételesen szabadlábra, és a bíró szerint “sokkal gonoszabb tervei voltak” Graber meggyilkolására.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló