Bulvár

Szerelmi bánat miatt szúrta ki az űrállomás falát egy űrhajósnő, most zárult az ügy

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.03 | 13:18

A még 2018-ban történt űrhajó incidens vizsgálatát mostanra fejezték be.

A Rosszkozmosz most fejezte be a 2018-as űrhajó incidens vizsgálatát és szerintük az amerikai űrhajósnő, Serena Auñón-Chancellor lékelte meg a Nemzetközi Űrállomás orosz egységét.

A meghibásodásra 2018 szeptemberében derült fény.

Az egység falán keletkező, milliméteres résen szökni kezdett a nyomás. A problémát a földi irányítás jelezte a három tagú legénységnek, az orosz Szergej Prokofjevnek, a német Alexander Gerstnek és az amerikai Serena Auñón-Chancellornak  – írja a Qubit.

A német űrhajós ujjával fedte el a rést,

mielőtt egy speciális szalaggal befoltozták volna. Az űrhajó végül biztonságban tért vissza. Az orosz nyomozás kezdetben űrszemét által okozott sérülést feltételezett, később azonban már az amerikai űrhajóst hibáztatták. Szerintük Auñón-Chancellor idegösszeomlást kapott, mert nem talált viszonzásra egyik kollégája iránt táplált szerelme. Emiatt lékelhette meg az állomást, hogy hamarabb térhessenek vissza.

A NASA szerint viszont a Rosszkozmosz

az orosz-amerikai űrkutatás befejeztéről terelné el a figyelmet. Ha az USA felmondja az együttműködést, akkor Oroszországnak saját űrállomást kellene építenie. Ezzel  jelentős hátrányba kerülve az űrben folytatott kutatásokban, fejlesztésekben, illetve a maradék információktól is elvágnák, ami eddig a nemzetközi tudományos együttműködésből fakadt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.