Bulvár

Ez történt a sportolóval, akinek lefagyott a nemi szerve

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.08 | 12:28

Egy svéd sífutó, Calle Halfvarsson mínusz 15 fokos fagyban teljesítette a 20 kilométeres távot, aminek következtében a pénisze lefagyott. De vajon mi történt vele, és mit tehetünk mi, a hasonló incidensek elkerülése érdekében?

A sportoló nemrég az Expressen újságban mesélt a fájdalmas élményről. Elmondása szerint tíz percig kellett a sportolói sátorban feküdnie, hogy valamelyest felmelegedjen, mivel nemi szerve lefagyott, és “pokolian égetett, fájt”.

A hidegben való versenyzés szokatlan kihívásokat jelent, és nem ritka, hogy a versenyek időpontját módosítják, hogy elkerüljék az embertelen körülményeket. A fagyási sérüléseketől való védelem érdekében Halfvarsson és mások rétegesen öltöznek, bár sok sportoló a könnyebb mozgás érdekében a vékony, testhez álló öltözéket részesíti előnyben.

A fagyási sérülések pillanatok alatt bekövetkezhetnek, és bár minden testrészt érinthetnek, a férfi nemi szervek érzékenyebbek lehetnek. A Helsinki Egyetemi Kórház sürgősségi osztályának igazgatója, Maaret Castrén professzor, figyelmeztet, hogy a pénisz keringési zavarokkal és fagyással szembesülhet, ami súlyos esetben feketedéshez és elhaláshoz vezethet.

Maximális téli hangulat várt bennünket Stockholmban, de megúszható-e költséghatékonyan Észak-Európa? Nézz bele a videóba, és kiderül!

A fagyási sérülések elkerülése érdekében Castrén professzor azt tanácsolja, hogy az érintett testrészt ne masszírozzák vagy ne áztassák meleg vízbe, és hagyják, hogy magától felmelegedjen. A száraz bőr védelmet nyújthat a hideg ellen, míg a zsíros, nedves bőr ellenkező hatást válthat ki.

A férfi nemi szerv fagyási sérülése súlyos problémákat okozhat, de a megfelelő óvintézkedésekkel és azonnali cselekvéssel elkerülhetők a maradandó károsodások. A téli sportokban részt vevőknek – nem csak a hivatásos sportolóknak, de a lelkes amatőröknek is – mindenképpen figyelembe kell venniük az időjárási körülményeket és megfelelően kell öltözniük a hideg elleni védelem érdekében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló