Bűnügy

Fegyvereket rejtegettek Varnus Xavér templomában

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.12 | 13:48

Varnus Xavér mezőlaki templomában a rendőrök is vizsgálódtak.

Varnus Xavér megvásárolt egy rozoga templomépületet Mezőlakon. Az orgonista koncertteremmé alakítaná az épületet, de fura események akadályozzák a munkát – írja a Blikk.

A művésznek a romos Veszprém megyei épületért

a börtönben ülő csantavéri mészárossal, Dér Csabával kellett megküzdenie. Ezután történt, hogy fegyvereket találtak a templomban. „Mivel már szeretnénk tavasszal megnyitni a koncerttermet, a felújítási munkálatokat minél hamarabb el kell kezdeni. Ugyan az előző tulajdonosnak harminc napja volt, hogy kipakoljon mindent, mégsem tette meg maradéktalanul, rengeteg lomot és szemetet hagyott bent. Éppen ezért a helyi polgármestert kértem fel arra, hogy segédkezzen nekem az ügyben” – mesélte Varnus. Aki ezután telefonon értesült arról, hogy a rendőrök is kiszálltak a templomhoz, mert

éles lőszereket és fegyveralkatrészeket találtak az épületben.

Nagy Gábor, a település polgármestere a lapnak elmondta, hogy lecserélik a lakatot és elkezdik kipakolni az előző tulajdonos által hátrahagyott holmikat. „Ennek ellenére már a határidőn túl megjelent a volt tulajdonos két másik emberrel, hogy bemennének újra körbenézni, de nem engedtem, hiszen már így is három hét csúszásban voltunk és biztosítottunk neki elég időt. A rendőröket ekkor kellett először kihívni, utána pedig, amikor az egyik vasszekrényben éles, 762-es típusú gépkarabélyhoz és 9 mm-es pisztolyhoz tartozó lőszereket találtunk, a következő napon pedig két puskaalkatrész, puskacső is előkerült” – mondta el.

A takarítás közben talált lőszerekkel kapcsolatban

a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Miközben „az új, 2500 sípos orgonát március elején kezdik szétszerelni Németországban. Ehhez öt nap szükséges, és hat hétbe telik, hogy összeszereljék az új helyén. Az avatásra eljön az evangélikus egyház nyugalmazott püspöke is, aki sokat segített a templom történetének összeszedésében. Büszke vagyok rá, hogy sikerül megmenteni az épületet az enyészettől” – mondta Varnus Xavér.

Nagyon komoly vagyont dobott el Varnus Xavér


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló