Bulvár

Hiába bukta Elon Musk bukta a legtöbb pénzt 2022-ben, így is ő a leggazdagabb

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.30 | 15:18

A 2022-es év nem kedvezett igazán az Egyesült Államok milliárdosainak, ugyanis a vagyonuk több mint 660 millió dollárral, átszámítva 265 ezer milliárd forinttal csökkent.

A Forbes idei jelentéséből az is kiderült, hogy a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek az idei évben.

Joe Rogan Experience

Ráadásul a 2022-es év legnagyobb vesztese Elon Musk volt, akinek a vagyona 115 millió dollárral zsugorodott.

Igaz, hogy a Tesla, a SpaxeX és a Twitter tulajdonosa elveszítette a világ leggazdagabb embere pozícióját, azonban a 139 milliárd dolláros vagyonával továbbra is ő a leggazdagabb amerikai.

Az amerikai milliárdosok listáján Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedőcég alapítója foglalja el a második helyet, aki 80 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el idén, és a december végi adatok szerint 106 milliárd dolláros jelenleg a vagyona – írja az Index.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és a Meta vezérigazgatója sem úszta meg könnyen az évet, ugyanis a vagyonának csaknem a kétharmadát elveszítette, aminek így 42 milliárd dollárra csökkent az értéke, ezzel pedig a leggazdagabb amerikaiak listáján is visszacsúszott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló