Bűnügy

Életveszélyes sérüléseket szenvedett a megvert budapesti buszsofőr

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.20 | 18:00

Az elkövető ellen életveszélyt okozó testi sértés és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtottak be vádiratot .

A Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban azzal a 31 éves férfival szemben, aki tavaly februárban bántalmazott egy buszsofőrt – közölte a főügyészség

A vádlott 2021. február 13-án, este, a IV. kerület, István út – Munkásotthon utca sarkán lévő buszmegállóban egy barátjával együtt fel akart szállni, de mivel nem volt rajta maszk, a vezető nem nyitotta ki neki az ajtót. A férfi ezután az első ajtóhoz ment, hogy számon jérje a sofőrt.

Miután a vezető leszállt és a vádlottoz fordult, a 31 éves férfi egy hirtelen mozdulattal, ököllel arcon ütötte a sofőrt, amitől ő

az eszméletét vesztve, magatehetetlenül hanyatt esett és a fejét az aszfaltozott járdába ütötte.

Ezután a férfi az eszméletlen sértettet a földön hagyva, elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. A Fővárosi Főügyészség a korábban már büntetett, 31 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló