Bűnügy

Sokkoló részletek derültek ki a pécsi csecsemőgyilkosságról

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.01 | 17:48

Emberölés gyanúja miatt letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 15 éves lányt, aki kedden hajnalban egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra gyermekét - közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A bíróság a közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégista diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett.

Megölhette újszülött gyermekét egy 15 éves lány Pécsen

Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült, majd miután a szobatársa a mosdóba kísérte, a gyanúsított a vécébe bezárkózva “a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét”

– közölte a törvényszék.

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány – javítóintézetben végrehajtandó – letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges – írták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Martin Luther King fia
  • szerző:nuus
  • 2024. 01. 23.
Sport
Meghalt Paulányi Magda
  • szerző:nuus
  • 2024. 01. 19.