Bűnügy

Nem kell a fideszes Integritás Hatóságnak a NAV-buktató adóellenőr

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.16 | 08:18
  • trendindex: 3

A Fidesz korrupció ellenes hatósága inkább nem alkalmazza az ismert adóellenőrt.

Újabb megdöbbentő történetet tett közzé Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookján. A bejegyzésben említett

Horváth András korábban ellenőrzési szakkordinátorként dolgozott

az adóhatóságnál. A szakember 2013-ban került be a köztudatba, amikor feljelentést tett hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth, akiből egy időben az ellenzéki tüntetések egyik állandó szónoka lett, azt állította, hogy a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében, így pedig évente nagyjából 1000 milliárd forinttól esik el az állam – írta meg még 2017-ben az Index.

Horváth Andrást a NAV személyes adatokkal való visszaélés

miatt jelentette fel, mert állítólag jogsértő módon kutakodott az adóhatóság nyilvántartásában és így számos adótitkot tartalmazó adatot, iratot szerzett meg. Horváth András ezekre az adatokra és iratokra alapozta a rendszerszintű áfacsalásról szóló korrupciós bejelentését. A Nemzeti Nyomzó Iroda a NAV feljelentése nyomán 2017. január 19-én gyanúsítottként hallgatta ki Horváth Andrást, mert állítólag megsértette a NAV információs rendszerét azzal, hogy adatokat kért le szakkoordinátori munkaköréhez közvetlenül nem kapcsolódó feladata ellátásakor több száz adózóval kapcsolatban.

A bíróság jogerősen felmentette a szakembert a NAV vádaskodása alól.

Hadházy bejegyzése így szól: Elutasította Horváth András álláspályázatát az “Integritás Hatóság”. Az EU-Ügyészség látszat pótlékaként létrehozott “korrupcióellenes” hatóság “Vizsgáló” munkakörre írt ki álláspályázatot, de azt válaszolták, hogy a tömeges ÁFA-csalásokat a személyes egzisztenciáját kockáztató ex-NAV ellenőr “nem fér bele az elképzelésükbe”. Andrással sokat dolgoztunk együtt és tudom, hogy nem sok nála tisztességesebb, precízebb, szakszerűbb, a korrupciót kérlelhetetlenebbül üldöző, motiváltabb embert találhatna az új hatóság.

Ha akarna. Az ő elutasításának csak politikai oka lehetett és “csak” egy újabb bizonyíték arra, hogy a kirakat hatóság nem független a kormánytól” – írja Hadházy Ákos.

Lebuktak: így fizetik ki a csókosaikat Orbánék a nekünk járó uniós támogatásokból


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló