Bűnügy

Újabb fejlemények az újszülött gyermekét szomszédba átdobó fiatal ügyében

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.19 | 16:18

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a fiatalkorú nőt, aki tavaly februárban a szomszédba dobta újszülöttjét egy borsodi kisvárosban - közölte hétfőn az MTI-vel a törvényszék sajtóosztálya.

Fotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint a nő egy titkolt terhességet követően

házuk hátsó udvarán szülte meg gyermekét, majd miután elvágta a köldökzsinórt, WC-papírt tömött az újszülött szájába, átdobta a szomszédos ingatlanra és magára hagyta.

A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, akik átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a hideg okozta kihűlés miatt életét vesztette – közölték.

Mint írták, a terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott jogáról a tárgyalásra. Őt a bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánó magatartását. A bíróság különös méltánylást érdemlő körülményként hivatkozott arra, hogy a halálesetben egy orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott a mentőápoló részéről

– közölte a sajtóosztály.

Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy az elkövetés hozzátartozó sérelmére történt és azt, hogy a cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki, továbbá ilyenként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodása is.

A közlemény szerint az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.