Bűnügy

Letartóztatták az Erzsébet téri késelés gyanúsítottját

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.02.22 | 09:18

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 18 éves fiatal férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt február 19-én éjjel két óra körül az Erzsébet téren szóváltásba keveredett a szintén 18 éves sértettel, akivel dulakodott is. Ezt követően a gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel halántékon szúrta a férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett – írták.

Fotó: Pixabay

Bizonyítottság esetén ez emberölés bűntette kísérletének megállapítására lehet alkalmas

– állapították meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását.

A bíróság az indokok közül a szökés, elrejtőzés veszélyét nem találta megállapíthatónak.

Kiemelt társadalmi érdek azonban, hogy a hatóság a nyomozást a terhelt befolyásától mentesen folytassa le. A gyanúsított a bűncselekményt követően az egyik barátja lakására ment, ahol a nyomozó hatóság az elkövetés feltételezett eszközét a barát kabátzsebében találta meg – közölték.

A bíróság szerint alappal feltehető, hogy

a terhelt kényszerintézkedés hiányában a bizonyítási eljárást – akár a tanúk befolyásolásával – veszélyeztetné.

A nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók – áll az indoklásban.

A végzés nem végleges

– tette hozzá közleményében a törvényszék.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló