Bűnügy

Durva bűncselekmény színhelyét árulják a Balatonnál

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.23 | 10:18

Büntetőeljárás zajlik a telekkel kapcsolatban, így árulják a Balaton parti villát.

Védett növényzet – nád – kiirtása miatt hírhedt balatoni telek egyik Balaton parti villáját reklámozzák „igény szerint kiirtható” nádassal, 499 millió forintért. Az építkezés munkásai jogellenesen irtották ki a védett nádas java részét – nyilván nem saját maguktól.

A Telex által kiszúrt balatonakali hirdetés egy

saját stéges-bejárós, 125 négyzetméteres félvillát

(egy ikerház egyik felét) hirdet 700 négyzetméteres telken, 499 millió forintért. Az ingatlan ennyiért félkész, a letarolt területen több ilyen ház is sorakozik, lakópark szerűen.

Bírósági eljárás lett abból, hogy 2019-ben valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres szélességben letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali „elprivatizált” kempingjének partján – a mostani hirdetés szövege pedig a megmaradt nádasra utal. A Veszprémi Járásbíróság tavaly februári ítélete szerint a földmunkát végző kivitelezőt hivatalosan úgy bízták meg a mederkezeléssel, hogy azt az engedélyben meghatározott módon végezheti.

Ennek ellenére a földmunkacég a bírósági adatok szerint az

engedély kereteit jelentősen túllépve pusztította a nádast,

miközben tudta, hogy a nádirtással jogellenes tevékenységet végez. Óvatos medertisztítás és partvédmű-renoválás helyett markolóval mentek a vízbe, a védett nádas felét kiirtották. Az ítélet nem jogerős, mert a bűncselekmény elkövetői fellebbeztek.

Eltűnt Balaton – látványos videófelvétel készült


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló