Bűnügy

Megásták a vermet Mészáros Lőrincnek, amibe bele fog esni

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.25 | 12:18
  • trendindex: 27

A tehetségesen gazdagodó gázszerelő viselt dolgai egyre több uniós döntéshozónak tűnnek fel.

Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc cégei gyorsabban híznak a brüsszeli pénzeken, mint az amerikai tech mamutcégek. Cseh Katalin uniós parlamenti képviselő szerint

Mészáros Lőrinc több mint egymilliárd euró uniós támogatást kapott,

tehát 400 milliárd forintot, méghozzá a magyar embereknek – vállalkozásoknak szánt támogatásokból. Cseh Katalin szerint a fő gond az, hogy eddig semmi következménye nem volt az uniós pénzek elcsalásának, akkor sem, ha az EU nyomozói megállapították a csalást.

Pedig létezik céges feketelistája a szervezetnek, amin 18 vállalat szerepel, de a kelet európai régióból egy sem, ráadásul nem is nagyon használták – írja a Piac és Profit.

A lista csak azokra vonatkozott, akik közvetlenül kapnak pénzt

az uniótól, azokra viszont nem, akik a tagállamokkal közösen kezelt pénzekből részesülnek. Az unió jogalkotói ugyanis abból indultak ki, hogy minden tagállam rendelkezik független igazságszolgáltatással és az működik is. Magyarország viszont az Orbán uralom alatt bebizonyította, hogy ez nem így van. Mindennek következményeként

az uniós források 80 százalékára nem vonatkozott a feketelista.

Az unió jogi szakbizottsága most reformokra készül, hogy megvédjék az európai adófizetők pénzét, a bizonyított csalásnak így következménye lesz. Az uniós forrás ugyanis nem jog, hanem kiváltság.

Meglepő helyen bukkant fel Mészáros Lőrinc


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.