Bűnügy

Egyetlen ütéssel gyilkoltak meg egy 20 éves fiatalt Ferencvárosban

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.07 | 18:18

Egy utcai kötekedés kezdeményezője megütötte a számára ismeretlen személyt, aki hátra esett, beverte a fejét, később a kórházban elhunyt. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a támadóval szemben, és vádat emelt garázda társai ellen is.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 57 éves férfi, 20 éves fia és egy 46 éves férfi rokonuk – 2021. júniusában, este együtt ünnepeltek egy IX. kerületi lakásban. Éjfél után a két idősebb férfi kiment az utcára, hogy keressenek egy nyitva lévő szórakozóhelyet. Az utcán ekkor szembe jött egy 4 fős társaság 2 tagja – a későbbi sértett és testvére -, akikbe az erősen ittas 57 éves férfi minden előzmény nélkül belekötött.

A két inzultált személy nem akart konfliktust, ezért hátráltak, azonban a két férfi követték és kötekedően szólongatták őket, majd a társaság helyszínre érkező további 2 tagját is. Telefonhívásra futva a helyszínre ment a 20 éves férfi, aki szintén agresszíven lépett fel, és tovább hergelte társait. A vádlottak dulakodást, lökdösődést kezdeményeztek a verekedés elől kitérni szándékozó, folyamatosan hátráló, önmagukat védő társasággal.

A dulakodás során az 57 éves férfi megütötte a társaság egyik tagját, aki az ütés hatására hátraesett, és beütötte a fejét a járda kemény, aszfaltozott felületébe, aminek következtében azonnal elvesztette az eszméletét. Arra haladt egy mentőautó, így a társaság tagjai rögtön segítséget kértek, a mentősök értesítették a rendőrséget. A sértett olyan mértékben sérült, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, társai ellen csoportos garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt férfit végrehajtandó, 2 társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje

A felvételen az látható, amikor a dulakodást megelőzően a halál okozásával vádolt férfi kimegy az utcára, majd a fia – telefonhívásra – futva utána megy, azután pedig mind együtt visszatérnek a lépcsőházba.

Forrás: Ügyészség.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló