Bűnügy

Kutyája miatt vertek meg egy nőt a Balatonnál

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.08 | 08:18

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két balatonalmádi férfival szemben, akik egy kutyát sétáltató nőbe kötöttek bele és bántalmaztak a nyílt utcán.

A vádirat szerint a sértett 2022 nyarán több alkalommal görkorcsolyázott a balatonalmádi kerékpárúton, miközben pórázra kötve magával vitte a közepes termetű kutyáját – írja a veol.hu.

Fotó (illusztráció): Pixabay

A sértett az egyik júniusi reggelen, a kerékpárúton megállt, elengedte a kutyát és játszott vele, amikor az egyik férfi biciklivel arra ment és trágár hangnemben rákiabált, hogy fogja meg az ebet.

A vádirat szerint pár nappal később a kutyájával görkorcsolyázó sértett ismét összetalálkozott az arra kerékpározó elkövetővel, aki gyalázkodó kijelentést téve megint rákiabált.

Egy hónappal később a 66 éves vádlott és 67 éves társa Balatonalmádiban kerékpározott, és mintegy száz méterről észrevették a kutyáját pórázon sétáltató sértettet.

Amikor utolérték, az egyikük hátulról fejbe ütötte, majd mindketten leszálltak a bicikliről, és először az idősebb férfi, majd a másik elkövető is ütni kezdte a nőt, megrúgták és az önvédelmi célból magánál tartott, majd a támadás miatt elővett sokkolóval ellátott elemlámpáját kicsavarták a kezéből.

A sértett a történtek során a mellette lévő kerítésnek esett, és a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mely miatt kérte a vádlottak megbüntetését. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a két férfival szemben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló