Bűnügy

Pillanat alatt loptak ki hetvenmilliót egy autóból – videó

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.15 | 17:18

Benzinkúton álló kocsit fosztott ki két tolvaj, majd elmenekültek.

Április ötödikén egy zuglói benzinkútnál lopta el egy pénzváltó táskáját annak autójából két grúz tolvaj. A táskában hetvenmillió forint értékű valuta és befektetési arany volt – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A bűnözők harmadik társát még keresik.

A két grúzt különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt hallgatták ki. A bűncselekményhez jelblokkolót használtak. Az ügyészség arra hivatkozva kérte letartóztatásukat, hogy a grúz férfiaknak nincs magyarországi kötődésük, nem tudni miért vannak az országban. Az elkövetett bűncselekmény miatt akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, erre tekintettel feltételezhető, hogy szabadon bocsátásuk esetén Magyarország területét elhagynák, így ellehetetlenülne az elszámoltatásuk. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Amikor a pénzváltó bement a benzinkútra fizetni a tankolásáért,

távirányítóval akarta lezárni az autót, amiben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott. Az ügyféltérből vette észre, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. A sértett kirohant, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, de az elkövetőknek sikerült elhajtaniuk. Rövid időn belül a XIII. kerületben megtalálták a bűncselekményhez használt, akkor már üres külföldi rendszámú autót. A tettesek egy

lopott rendszámú kocsival Ausztria felé menekültek.

A két férfit aznap este az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel. A jármű átkutatásakor megtaláltak mintegy negyvenmillió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét, valamint egy gépkocsik távirányítású zárását blokkoló készüléket. A gyanúsítottak nem tettek érdemi vallomást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló