Bűnügy

Nyomtalanul eltűnt egy magyar pár kisbabája a nyaraláson

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.13 | 10:18
  • trendindex: 14

Nyomtalanul tűnt el egy rijekai kórházból az újszülött baba.

A hetvenes évektől kezdve ezer számra adtak el újszülötteket az egykori Jugoszláviában gazdag örökbefogadóknak. Az édesanyáknak rendszerint azt mondták, hogy az újszülöttjük meghalt, de a baba holttestét nem mutatták meg nekik és nem is vihették haza eltemetni a kórházból. A Budapesten élő László a Blikknek mesélte el hajmeresztő történetét:

„1989-ben az akkori élettársammal mentünk nyaralni

a barátaink társaságában Jugoszláviába. A párom várandós volt, az utolsó napon pedig elfolyt nála a magzatvíz. Rijekába utaztunk, ahol a kórházban megszült. Nekem és az akkor 15 éves lányomnak megmutatták az inkubátorban, látszólag egészséges volt. De mire este

visszamentünk, azt mondták, tüdőgyulladásban meghalt”

– mesélte a most 72 éves férfi. Egy papírt ugyan aláírattak velük, amit nem is értettek. Az állítólag elhunyt babát viszont nem láthatták és ki sem adták nekik, hogy eltemethessék. „Nagyon megviselt minket akkor, de utána már nem foglalkoztunk vele. Amikor néhány éve kirobbant a csecsemő eladási botrány Szerbiában, ekkor döbbentem rá, hogy mi is így járhattunk. Nagyon szeretném tudni, hogy mi az igazság, valóban él-e esetleg a fiam.

Felvenném vele a kapcsolatot, és ha ő is akarja, fent is tarthatjuk”

– jegyezte meg reménykedve a férfi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló