Bűnügy

Megadta magát a kettős gyilkos, akit három napja üldöztek a Francia-középhegységben

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.15 | 14:30

Mikor elfogadták, annyit mondott, hogy "elnézést kérek."


A 29 éves Valentin Marcone kedden lelőtte a főnökét és egyik kollegáját Plantiers nevű település fűrésztelepén, ahol dolgozott, és ahonnan elbocsátották. A fegyverviselési engedéllyel rendelkező sportlövész a kettős gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységben található településhez közeli erdőbe. A csendőrség a Párizsból érkezett elitalakulatokkal együttműködve egy 225 négyzetkilométeres körzetben próbált a fegyveres férfi nyomára bukkanni.

“A férfi, akit kedd reggel óta kerestünk Gard megyében, megadta magát” – jelentette be a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter.

Valentin Marcone-t este fél 8 órakor Saint-Marcel de Fontfouillouse település temploma közelében vették őrizetbe. A férfi az előállításkor nem tanúsított ellenállást, csak annyit mondott: “elnézést kérek”.

A férfi házas és egy egyéves kislány apja, kiváló lövész, de nem vadász, a családja szerint az volt az álma, hogy csatlakozik a hadsereghez.

“Sportlövő volt, de soha nem vett részt a helyi vadászatokon, magányos, nem igazán társasági ember” – mondta Claude Legrand, a Gard megyei vadászok alelnöke. “Magányos farkas, aki Rambót akar játszani, és sajnos jól is lő” – tette hozzá.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló