Bűnügy

Kamurendőrt buktatott le egy katona a Westend parkolójában

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.26 | 19:18

Civil ruhás rendőrként szerezte meg fiatalok adatait egy csaló, a bátor katona elkergette őt a bandájával együtt.

Civil ruhás rendőrnek adta ki magát egy hatfős banda egyik tagja, a budapesti Nyugati pályaudvar melletti bevásárlóközpont parkolójában. A Magyar Honvédség egyik katonája arra járt és felfigyelt az álrendőr akciójára. A 37 éves István a Blikknek mesélte, hogy

május 19-én este tíz órakor, munkából hazafelé

tartva autójával leparkolt a Westend előtt. Meglátta, hogy hat férfi ráförmed öt fiatalra, egyikük igazoltatni kezdi őket, miközben telefonnal fényképezi a személyi igazolványukat. Odament és megkérdezte, milyen jogon kérték el a személyiket.

„Azt mondta, civil ruhás rendőr. Kértem, hogy igazolja magát, mire azt felelte: ő nem teheti meg. Beleálltam a történetbe: mondtam neki, hogy akkor hozom én a személyimet és igazoljon le. Elmentem a kocsimhoz öt méter távolságra, és

mire visszafordultam, visszadobta a személyit a srácoknak,

és elfutottak a Nyugati pályaudvar felé. Utánuk futottam, de már eltűntek” – mesélte István. Az igazoltatott tinik egyike, Koppány is azt mondta, hatan állították meg őket. Egyikük készenléti rendőrnek mondta magát. Azzal fenyegetőzött, hogy a fiatalokra hívja a kollégáit, 72 órára rácsok mögé kerülnek.

„Elvette a személyi igazolványunkat, és lefotózta.

Bánt ez az egész, mert hülye voltam és nem szóltam neki, hogy igazolja magát, és nem voltam vele tisztában, hogy mit tudnak kezdeni a személyi adataimmal. Kicsit félek, hogy mi lesz ebből” – mondta Koppány. Az Országos Rendőr-főkapitányság illetékese szerint a polgári (civil) ruhában intézkedő rendőr az intézkedés megkezdése előtt szolgálati igazolványát és azonosító jelvényét is felmutatja.

A szolgálati jelvény felső részén „rendőrség” felirat, míg az

alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található,

illetve a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva.

„Ha a jelvényen nem szerepel szám, vagy a jelvényen szereplő kötelező elemek hiányoznak, esetleg eltérnek, és a rendőr szolgálati igazolványával kérésünkre sem igazolja magát, akkor érdemes gyanakodni. Ebben az esetben javasoljuk, hogy tegyen bejelentést a 112-es egységes segélyhívó számon” – idézi a Blikk.

Rendőröknek adták ki magukat, nyugdíjasokat fosztogattak Budapesten


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.