Bűnügy

Rendőröknek adták ki magukat, nyugdíjasokat fosztogattak Budapesten

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.04.21 | 19:18

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 34 éves férfi ellen, aki egy társával, rendőrnek kiadva magát, idős embereket fosztott ki - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott és társa 2021 októbere és 2022 májusa között nyolc bűncselekményt követett el, kihasználva, hogy a sértetteknek megromlott az egészségi állapotuk és a korukból adódóan könnyebben megtéveszthetők.

Azt írták, az elkövetők többnyire a gépkocsijukból, jellemzően a XI. kerületben szemelték ki áldozataikat, majd

rendőrnek kiadva magukat azt mondták a hazafelé tartó sértetteknek, hogy betörtek hozzájuk.

Több esetben mobiltelefonon egy rendőrségi jelvényt is mutattak az idős embereknek, akik elhitték a két férfiról, hogy valóban rendőrök, ezért beengedték őket az otthonukba.

Az álrendőrök megkérdezték a sértetteket, hol tartják az értékeiket, vagy megkérték őket, hogy vegyék elő az otthon tartott készpénzüket, ékszereiket.

Ezután hivatalos eljárást tovább színlelve általában úgy tettek, mintha lefényképeznék az értékeket, majd elterelték az áldozatok figyelmét, és eltulajdonították a pénzüket, ékszereiket. Az idős emberek minden esetben csak később vették észre, hogy kifosztották őket – ismertette a főügyészség.

Az ügy mindegyik sértettje 80 év feletti volt az elkövetés idején, a legidősebb áldozat 93 éves volt.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 34 éves férfit több rendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztással vádolja.
A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, társa szökésben van – olvasható a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló