Bűnügy

Fél éve előzetesbe rakták, valahogy mégis több százmillió forintot keres a végrehajtó

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.30 | 18:18

A Schadl família végrehajtó biznisze 258 millió forint profitot termelt.

Bár Schadl György, a korrupció miatt letartóztatott végrehajtó november óta előzetesben pihen, a gödöllői irodája azért továbbra is szépen termeli neki a pénzt. Schadl György és felesége, Schadl-Baranyai Helga cége közzétette 2021-es pénzügyi beszámolóját. A Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda csak úgy hasít:

462 millió forint bevételükből 258 millió nyereséget gyűjtögettek

össze. A pénzt a beszámoló szerint állítólag nem vették ki a cégből, eredménytartalékba került – írja a HVG. A 25 fős iroda, amit a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval meggyanúsított elnökének felesége irányít, Gödöllőn működik. 2021-es bevételük rekord, 2020-ban még csak 190 millió forint volt az adózott eredményük.

Schadl Györgyöt 2021 novemberében tartóztatták le

ugyanabban az ügyben, amelyben a fideszes Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára gyanúsított. Az ügyészség Völnert hivatali vesztegetéssel gyanúsítja, szerintük a szintén fideszes Varga Judit korábbi államtitkára három éven keresztül fogadott el rendszeresen kenőpénzt, összesen nagyjából 83 millió forintot Schadl Györgytől. Az ügyészség szerint Schadl Völnerrel való kapcsolata révén 880 millió forint illegális jövedelmet szerzett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló