Bűnügy

Meghalt a leghíresebb szlovák sorozatgyilkos: borzalmas dolgokat művelt

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.16 | 18:18

66 éves korában a trencséni börtönkórházban halt meg Ondrej Rigo, akit Szlovákia leghírhedtebb sorozatgyilkosaként tartanak számon.

Ondrej Rigot 1994-ben ítélték el 9 ember megöléséért és a lehető legsúlyosabb büntetést kapta. A gyilkos Münchenben, Amszterdamban és Pozsonyban követte el szörnyű tetteit. Legidősebb áldozata egy 88 éves asszony volt, akivel az idősek otthonában végzett, legfiatalabb áldozata egy tizenéves fiú volt. Ő volt az első bűnöző Szlovákiában, akit DNS azonosításának köszönhetően ítéltek el. Áldozatai éjszaka lepte meg, a legtöbb esetben az ablakon mászott be, majd valamilyen nehéz tárggyal verte szét az áldozatok fejét. A legtöbb esetben közösült is a testekkel. Bűnösségét sosem ismerte be.

Egyetlen gyilkossági kísérlete volt sikertelen, egy Jana B. nevű nő megmenekült a karmai közül, később tanúskodott is ellene. Azonnal felismerte az elkövetőt, Ondrej Rigot.

Rigo egészen a letartóztatásáig a pozsonyi Hotel Carltonban dolgozott. Kollégái szerint semmi nem utalt arra, hogy egy gyilkos lenne. Az eljárás során skizoid és antiszociális személyiségzavart diagnosztizáltak nála.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló