Bűnügy

Felmentették a süttői kettősgyilkosság vádlottját – ez volt az oka

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.23 | 07:18

A Tatabányai Törvényszék büntethetőséget kizáró kóros elmeállapot miatt csütörtökön, első fokon, felmentette azt a férfit, aki Süttőn megölte, majd felgyújtotta nővérét és sógorát. A bíróság elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését.

Fotó: Pixabay

Az elmebetegségben szenvedő férfi 2020. május 16-án éjjel nővéréhez és sógorához ment, családi házukban késekkel, ötvennél több szúrással oltotta ki életüket. A holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és meggyújtotta.

A tűzben a vádlott is másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de sikerült a házból kimenekülnie, a közeli folyóparton hűtötte le a testét. Égési sérülései miatt csak egy hónap múlva tudták kihallgatni.

A szakértői vélemény szerint

a férfi jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett,

emiatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve ennek megfelelően cselekedjen, ezért vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A törvényszék a vádlottat a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól felmentette, egyben elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn. A vádlott az ítélet kihirdetésekor nem volt jelen, így további 8 napja van a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádiratot benyújtó Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi elmeállapotát – az ítélet jogerőssé válását követően – három, majd havonta szükséges felülvizsgálni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Leválthatják Joe Bident
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 13.