Bűnügy

Belehalt az éhségsztrájkba a tagjait halálra éheztető kenyai szekta ügyének egyik gyanúsítottja

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.24 | 07:18

Belehalt az éhségsztrájkba a tagjait halálra éheztető kenyai szekta ügyében őrizetbe vett egyik gyanúsított - írta honlapján szerdán a BBC brit műsorszolgáltató.

Fotó: Pixabay

Összesen 30 embert vettek őrizetbe, köztük volt a szekta vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t.
Joseph Juma Buyuka néhány gyanúsított-társával együtt a hónap elején kezdett éhségsztrájkba a fogva tartása elleni tiltakozásul.
A férfit a délkelet-kenyai Malindi kórházába szállították, ahol elhunyt.

 “Gyanúnk szerint a férfi az éhségsztrájkkal kapcsolatos szövődményekbe halt bele. A halála pontos okát csak a boncolás után tudjuk megállapítani”

– közölte Mombasa vezető ügyésze.

A Good News International Church nevű szervezet vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t már április 14-én letartóztatták gyerekek elrablásának gyanújával, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Egyelőre terrorizmussal vádolják, de Kithure Kindiki belügyminiszter elmondta, hogy népirtással kapcsolatos bűncselekmények miatt is indíthatnak ellene büntetőeljárást.
A taxisofőrből lett szektavezér arra vette rá híveit, hogy az általa megjövendölt világvége miatt, amelynek idén április 15-én kellett volna bekövetkeznie, mondjanak le az ételről, éheztessék magukat halálra, mert csak így üdvözülhetnek.
Áprilistól 336 holttestet emeltek ki a Kenya tengerpartján elterülő Kilifi megye erdős területén lévő tömegsírokból. Több mint hatszáz embernek nyoma veszett.

Két másik éhségsztrájkoló gyanúsítottat válságos állapotban szállítottak kórházba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló