Bűnügy

Belehalt az éhségsztrájkba a tagjait halálra éheztető kenyai szekta ügyének egyik gyanúsítottja

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.24 | 07:18

Belehalt az éhségsztrájkba a tagjait halálra éheztető kenyai szekta ügyében őrizetbe vett egyik gyanúsított - írta honlapján szerdán a BBC brit műsorszolgáltató.

Fotó: Pixabay

Összesen 30 embert vettek őrizetbe, köztük volt a szekta vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t.
Joseph Juma Buyuka néhány gyanúsított-társával együtt a hónap elején kezdett éhségsztrájkba a fogva tartása elleni tiltakozásul.
A férfit a délkelet-kenyai Malindi kórházába szállították, ahol elhunyt.

 “Gyanúnk szerint a férfi az éhségsztrájkkal kapcsolatos szövődményekbe halt bele. A halála pontos okát csak a boncolás után tudjuk megállapítani”

– közölte Mombasa vezető ügyésze.

A Good News International Church nevű szervezet vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t már április 14-én letartóztatták gyerekek elrablásának gyanújával, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Egyelőre terrorizmussal vádolják, de Kithure Kindiki belügyminiszter elmondta, hogy népirtással kapcsolatos bűncselekmények miatt is indíthatnak ellene büntetőeljárást.
A taxisofőrből lett szektavezér arra vette rá híveit, hogy az általa megjövendölt világvége miatt, amelynek idén április 15-én kellett volna bekövetkeznie, mondjanak le az ételről, éheztessék magukat halálra, mert csak így üdvözülhetnek.
Áprilistól 336 holttestet emeltek ki a Kenya tengerpartján elterülő Kilifi megye erdős területén lévő tömegsírokból. Több mint hatszáz embernek nyoma veszett.

Két másik éhségsztrájkoló gyanúsítottat válságos állapotban szállítottak kórházba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.