Bűnügy

Lopás közben megvágta magát a betörő, a rendőröknek azt hazudta, a kutya harapta meg

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.28 | 07:18

A szekszárdi rendőrök őrizetbe vették azt a 28 éves helyi férfit, aki a hétvégén több üzletbe is betört Szekszárdon. Az egyik helyszínen az összetörött ablak darabjaival össze is vagdosta magát.

Kép: Unplash

Elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy egy kutya harapta meg.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai június 24-én, szombaton reggel, a város főutcáján járőrözés közben észrevették, hogy az egyik üzlet bejárati ajtaját betörték. A bolt előtt és bent is vérnyomokat találtak, és látták, hogy kutattak is az üzletben. Azonnal értesítették bűnügyes kollégáikat, akik megkezdték a helyszínelést, és az adatgyűjtést. Rövid időn belül azonosították a tolvajt, aki betört az üzletbe, és a pénztárgép kasszáját is magával vitte, melyet nem messze egy kukánál kiürített és eldobott. A vérnyomokból arra következtettek, hogy a betörő meg is sérült.

Még tartott a helyszínelés, amikor Tamásiban kollégáink egy vérző férfit igazoltattak, aki azt állította, hogy egy kutya harapta meg.

Mikor az adatait ellenőrizték, a Tevékenységirányítási Központ egyik ügyeletese összerakta a képet, és rájött, hogy a Tamásiban igazoltatott férfi azonos lehet azzal, akit a szekszárdi zsaruk  a betörés miatt keresnek. Az igazoltatottról időközben kiderült az is, hogy korábban Tamásiban egy kültéri kamerát lopott el a termálfürdő közelében.

A 28 éves férfit orvoshoz vitték, majd ellátása után előállították, és a Tamásiban történt lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően a szekszárdi betörés miatt is elszámoltatták.

Kihallgatása után először még szabadon engedték.

Vasárnap késő este újabb betörésről érkezett bejelentés Szekszárdról. Ekkor egy dohánybolt ablakát törte be, és a kasszában levő váltópénzt emelte el az akkor még ismeretlen elkövető. A járőrök ezúttal is rövid időn belül azonosították, majd egy órán belül el is fogták a betörőt, az előző nap már kétszer is gyanúsítottként kihallgatott 28 éves férfit. Kihallgatásán mindhárom lopást elismerte, de részletes vallomást nem tett.

Ezúttal őrizetbe is vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök előtt a korábbról már jól ismert férfival szemben több hatóságnál jelenleg is folyik büntetőeljárás, korábbi balhéi miatt pedig jogerősen több felfüggesztett börtönbüntetést is kapott a közelmúltban, melyek miatt szintén felelnie kell majd.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.