Bűnügy

Elvérzett egy várandós nő, miután négy órát várt a mentőkre

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.02 | 12:22
  • trendindex: 3

Otthonában vérzett el az a nő Angliában, aki hiába hívta a mentőket, négy órával később érkeztek csak meg a helyszínre.

Fotó: Pixabay

Az eset tavaly júliusban történt, a vizsgálat most zárult le. A nő két héttel halála előtt költözött Zimbabwé-ből Angliába. ‌A nővérként dolgozó Stabile Sibanda súlyos hasi fájdalmakkal hívta a mentőket mert, attól tartott, hogy méhen kívüli terhessége van. A mentőszolgálat épp nagyon leterhelt volt, mivel több munkatársuk a posztcovid miatt nem tudott dolgozni. Végül egy magán mentőszolgálatot kértek fel, hogy menjenek a helyszínre, de a csapatban nem volt képzett mentős és a lakás bejáratát sem találták meg jó ideig.

A diszpécser jelezte a kiérkező mentős számára, hogy méhen kívüli terhesség gyanúja áll fenn Sibanda esetében, de a mentős ezt állítólag nem hallotta, mert éppen akkor csukta be az autó ajtaját.

A halottkém úgy véli, ha a kiérkező mentősök figyelembe vették volna a méhen kívüli terhességet, és időben kórházba szállították volna a nőt, nagyobb esélye lett volna a túlélésre. Bár Sibanda csupán 20 percre lakott a legközelebbi kórháztól, azonnali beavatkozásra lett volna szüksége. A mentősök viszont csak négy órával később értek a helyszínre. 2022. július 23-án, éjjel 1:11-kor hívta a mentőket, a csapat 3:38-kor érkezett meg. A rendőrséget 4:36-kor riasztották, 5:33-ra viszont Sibanda meghalt.

A halottkém szerint a kiérkezők a méhen kívüli terhességet nagyon gyorsan kizárták, és arra jutottak, hogy Sibanda  kábítószert fogyasztott, és szexuálisan bántalmazták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló