Bűnügy

Elmegyógyintézet vár az alkoholista paranoiás feleséggyilkosra, aki azt hitte, meg akarja mérgezni őt a nő

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.04 | 12:48

Megfojtotta a feleségét, de az elmeállapota miatt a bíróság várhatóan felmenti az emberölés vádja alól.

Illusztráció: Pixabay

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megfojtotta feleségét, azonban kóros elmeállapota miatt nem büntethető – olvasható az ügyészség honlapján.

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, mely miatt szellemi leépülésben szenvedett. Alkoholizmusa hozzájárult paranoid, féltékenységi gondolatainak megjelenéséhez.A vádlott felesége gondozóként többször vállalt munkát külföldön, ilyenkor huzamosabb ideig távol volt otthonától.

A vádlott úgy vélte, hogy felesége elhidegült tőle, valamint azt feltételezte, hogy felesége valamilyen módon meg akarja őt mérgezni.

Mindezeknek a feltételezéseknek azonban valóság alapja nem volt. A férfi 2020 júniusában veszekedett feleségével, melynek során bántalmazni kezdte. Ezen bántalmazás következtében a feleség a földre került, ahol a férje a nyakát megragadta, majd addig szorította, míg eszméletét nem vesztette. Ezt követően a férfi a mentőket értesítette, akik a sértettet kórházba szállították, újraélesztését megkísérelték, azonban a sértett másnap elhalálozott.

Forrás: ugyeszseg.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló