Bűnügy

Ő gyilkolt az orosz egyetemen, ahol az ablakokon ugráltak ki a menekülők – videó

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.20 | 11:08

Legalább nyolc ember meghalt a lövöldözés során, magányos támadó gyilkolt.

Lövöldözés volt az oroszországi Perm egyetemén – közölte az Interfax. A támadó Tyimur Bekmanszurov, akit már ártalmatlanítottak, megsebesült, egyes hírek szerint bele is halt sebesüléseibe. A tanárok és a diákok bezárkóztak az előadótermekben vagy megpróbáltak elmenekülni.

Többen az ablakokon ugráltak ki, ezt több videó is alátámasztja a Twitteren.

A lövöldözésben nyolcan vesztették életüket és legkevesebb 18-an megsérültek. A támadó diákot, az orosz belügyminisztérium bejelentése szerint elfogta a rendőrség. Az illető az intézkedés közben megsebesült, egyes hírek szerint bele is halt sérüléseibe. A lövöldözés egy 18 éves fiatal műve. A hatóságok közlése szerint már régóta készült a tettére, de nem tekinthető politikailag szélsőségesnek, nem terrortámadást hajtott végre.

Tyimur Bekmanszurov a közösségi médiában üzent

a gyilkosság előtt. “Gyűlölöm magamat, de bántani akarok mindenkit, aki az utamba kerül. A csengés még erősebb lett, mintha satu szorítaná a fejem. Nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy mindez csak álom. (…) Nem én vagyok az első, és nem is az utolsó. (…) Nem fog megmenteni benneteket a fegyverek betiltása, meg fognak ölni autókkal, bombákkal, késekkel… (…)

Az olyan söpredék, mint én, mindent el fog pusztítani körülöttetek.”

RIA Novosti arról számolt be, hogy Moszkvából Permbe küldtek egy repülőgépet, fedélzetén egy orvosi csapattal és felszerelésekkel. A portál szerint a környékbeli taxisok ingyen szállítják el a diákokat a helyszínről, ahol a híradások szerint már két tucatnyian sebesültek meg.

HVG


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.