Bűnügy

Kiderült: nem akarja az uniós pénzeket a Fidesz

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.10 | 15:38

Különben nyilván nem döntöttek volna úgy, hogy majd Mészáros és Tiborcz érdekeltségei oszthatják szét a várva várt, ám korrupciós állapotok miatt befagyasztott EU-s pályázati pénzeket.

Ugyan az Európai Bizottság a sérült jogállamiság miatti aggályokra hivatkozva egyelőre nem adott zöld jelzést a 2021-2027-es EU-s források kifizetésére, azt már tudni, kire bízná a magyar állam az uniós támogatás kiközvetítésétírta a Forbes.

Az MBH Bank a Gránit Bankkal közös konzorciuma

sikeresen vett részt ajánlattevőként  az „MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítása” nevű európai uniós nyílt közbeszerzési eljáráson. Mivel elnyerték a jogot a közvetítői feladatok folytatására, ez a két hitelintézet üzemeltetheti az MFB Pont Plusz vállalati hálózatot, azaz azt a rendszert, ahol az európai uniós fejlesztési programokban elérhető forrásokat igényelhetik a vállalkozások. Az MBH többségi tulajdonosa mint ismert,

Mészáros Lőrinc, a Gránit Bank pedig a kormányfő veje, 

Tiborcz István kezébe került. Az MBH Bank Csoport korábbi tagbankjai (MKB, Takarék és Budapest Bank) az elmúlt nyolc évben is részt vettek a pályázati pénzek szétosztásában. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelintézeti partnereként, az MFB Pont hálózaton keresztül közel 30 000 kérelmet dolgozott fel. Összesen 545 milliárd forintot meghaladó összegű forrást folyósítottak a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése érdekében, illetve a lakossági ügyfelek számára.

Több tízmillió forint uniós támogatásból építettek nyomortanyát a migráns munkásoknak


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló