Celeb

Nem is sejtetette a fiatal magyar színész, hogy halálos kór támadta meg

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.07 | 14:18
  • trendindex: 2

Először az érettségi banketten lett rosszul, de nem tulajdonított nagy jelentőséget a migrénrohamnak.

Blahó Gergőt a nagyközönség annak kapcsán ismerhette meg, hogy az Oscar-díjas Deák Kristóf filmjében, Az unokában játssza a címszerepet. A 29 éves színész azonban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is úgy diplomázott, hogy halálos kór tombolt a szervezetében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az unoka (16) (@az_unoka_film) által megosztott bejegyzés

“Az érettségi bankettemen lettem először rosszul, nagyon erős migrénes fejfájásom lett. Az orvosok ekkor még nem akartak lumbálni, mert nagyon fiatal voltam. Ekkor még nem tudtam, milyen nagy a baj. A színművészetin fokozódtak a tünetek. Volt, hogy elfelejtettem, hova járok iskolába. Rá kellett keresnem, úgy mentem be órára”

– a sokkoló esetről a Blikknek számolt be Blahó.

“Már harmadéves voltam az egyetemen, próbáltunk, és fogalmam sem volt, hol vagyok. Hazamentem, majd annyira rosszul lettem, hogy félrebeszéltem, nem bírtam felállni. Olyan erős fájdalmaim voltak, hogy hánytam. Ekkor kerültem kórházba, ahol az orvosom végül úgy döntött, hogy lumbál.”

Ez a vizsgálat – a gerinccsapolás – olyan eredményt hozott, hogy esélyt sem láttak arra, hogy megéli a másnap reggelt. Az agyhártyagyulladás olyan ritka, súlyos esete állt fenn, amibe a többség azonnal belehal. Azon, hogy Gergő egyáltalán felébredt másnap reggel, mindenkit meglepett. Lassan azonban – csodák csodájára – javulni kezdtek az értékei a kőkemény szteroidkúra hatására, ám a nagyon komoly rehabilitációra volt szüksége ahhoz, hogy rendbe jöjjön.

“Újra kellett tanulnom szavakat. Sérült a memóriám, fejlesztésre szorult a szövegtanulási képességem, és a motorikus képességeimnél is akadtak hibák. Sok mindenre egyáltalán nem emlékszem az életemből”

– Gergő a lapnak azt is elmondta, hogy azóta nem vesztegeti az idejét, minden pillanatot megbecsül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló