Celeb

Ivós játék lett, ahogy a sarlatánságot tagadó Szabó Péter marcizza Gulyás Mártont

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.02 | 15:48

Szabó Péter motivációs tréner volt Gulyás Márton vendége a Partizánban hétfőn, azóta pedig sajátos ivós játék is született a produkció mentén.

A riporter szembesítette vendégét a Providentes múlttal, ami szerinte voltaképpen intézményesített uzsora, hiszen a kispénzű, pénzügyi intelligenciával nem rendelkező, szorult helyzetben lévő embereknek ad kölcsönt óriási kamattal. Szabó Péter elmondta, hogy nem érzi aggályosnak mindezt, sőt, mindig is hiánypótló termékként tekintett a szolgáltatásra. Őszintén beszélt arról is, amikor topmenedzserként zsarolással és fenyegetéssel vette rá embereit a teljesítésre, míg nem a menedzserbetegségek maga alá gyűrték.

Gulyás Márton azt is kritizálta, hogy előadásaiból hiányzik a társadalmi felelősségvállalás és a tágabb kontextus. Példájában Szabó olyan, mint amikor az égő ház kapcsán arra biztatod a szomszédod, hogy kannával locsolja a tüzet, de megfeledkezel arról, hogy ahhoz, hogy folyjon víz a csapból és te azt ki tudd fizetni, már komolyabb társadalmi összefogásra van szükség. Többek között előkerültek a Szabó gyerekeiről készült felvételek is, amelyekkel kapcsolatban a motivációs előadó nem érzi úgy, hogy visszaélt volna gyerekei intim pillanataival.

A kommentelők a videó alatt szóvá tették, hogy milyen gyakran szólítja keresztnevén az interjúalany a kérdezőt:

“Elsőszámú lecke teljesen ingyen Marci: Ha szeretnéd a vita, beszélgetőpartnered a saját oldaladra állítani vagy, hogy minél több dologban értsen veled egyet, Marci, szólítsd a keresztnevén amikor csak alkalom adódik rá Marci”

– írja egy kommentelő.

“Már a 8. perc után számomra kellemetlen a “Marci” megszólítások száma…”

– fűzte hozzá más.

“Külön nagyon érdekes megfigyelni, ahogyan a lehető legtöbbször szólítja Marcit a keresztnevén, hogy így szerezze meg a kontrollt a beszélgetés fölött”

– szól egy másik néző.

“Játék: mindenki igyon egy felest amikor az MLM-es csávó azt mondja hogy Marci!”

– született meg rögtön az ivós játék.

“15 perce nézem és mondom is a játékot: minden “Marci” szónál iszom egy korty bort. Már bevagyok csiccsentve. Micsoda taktikázás”

– innentől többen megírták, hogy sörrel, pálinkával koccintottak minden marcizásnál, és secperc alatt kiütötték magukat.

Hiába, a kommunikációs mesterfogásokat nem nehéz elsajátítani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló