Celeb

Tom Hanks megírta élete első könyvét

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.22 | 12:40

A különleges meséskönyvet 2 éven át írta, még a budapesti forgatás alatt is.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 16: Honorary Co-Chair Tom Hanks attends WCRF's "An Unforgettable Evening" presented by Saks Fifth Avenue at the Beverly Wilshire Four Seasons Hotel on February 16, 2017 in Beverly Hills, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for WCRF )
Tom Hanks egy jótékonysági konferencián Beverly Hillsen, 2017. február 16-án. Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for WCRF .

Tom Hanks jófej, közvetlen, vicces, nyílt szívű, ezt már jó rég tudjuk róla, és biztos vannak neki is rossz tulajdonságai meg árnyoldalai vonzó személyiségének, mint másnak, de ez most mindegy. Mesekönyvet az ember nem ír gonoszságból. Hanks ugyanis azt írt.

Az Uncommon Type: Some Stories című könyv 17 mese,

amiket a színész nem számítógépbe pötyögte be, hanem a fejében cirkuláló sztorikat írógépen írta meg, de mindegyiket másikon. Hanks ugyanis gyűjti a vintage írógépeket, volt miből válogatnia.

Hanks 2015-ben kezdett bele a könyvbe, s mint elmondta, közben körbeforgatta a Földet a forgatások és a filmek sajtóturnéi miatt, és írt mindenhol. A szünetekben, a szállodai szobákban, a repülőgépeken, írt otthon, az irodájában, de még a családi nyaralásokon is.

A könyv októberben jelenik meg az USA-ban. A kiadó főszerkesztője, Sonny Mehta azt nyilatkozta Hanksről, hogy pár évvel ezelőtt olvasott tőle egy írást a New Yorkerben, és őszintén elcsodálkozott, milyen figyelemre méltó stílusban, hangnemben és hogy mennyire magabiztosan ír.

Reméltem, hogy van ott több történet, mint ahonnan az is jött,

mondta Mehta, és szerencséjére, valamint az olvasókéra is, volt, és nem is kevés. Reméljük, magyarul is megjelenik majd a méltán népszerű amerikai színművész első kötete.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.