Celeb

Nagy Feró tíz évig rettegett a börtöntől – itt van, mit követett el

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.03 | 14:48

Ma már nem kéne félnie.

A nemzet csótánya néven ismertté lett rocker azonban nem legendás rendszerellenessége miatt tartott attól, hogy lecsukják. Persze a nagy szája és a balhés koncertek miatt is sok összetűzése volt, ám a legtöbb félszt az okozta, hogy Feró 18 évesen, a hatvanas években elhatározta, ő márpedig nem lesz katona. A zenész ilyen-olyan kamuval évekig megúszta a sorozást, majd a szerencse is a kezére játszott, ám állítja, ha kiderült volna, hogy kibújt a kötelező szolgálat alól, rövid úton sittre vágják.

Akkor nagyon komolyan vették a sorkatonai szolgálatot, senki nem úszhatta meg. Mivel tudtam, hogy én nem akarok részt venni abban a megaláztatásban, ahol nem szabad gondolkodni, csak bután követni a parancsot, mindent elkövettem, hogy ne sorozzanak be

– emlékezett vissza a Beatrice frontembere, aki persze azt is tudta, azokban az években bármikor hozhatja úgy a sors, hogy élesben bevetik a katonákat.

Joggal tartott hát attól Feró, hogy olyan dologban kellene részt vennie, amelyet minden idegszálával elutasított, így először orvosi igazolást hamisított.

Akkor a hipertónia halasztó tényező volt, így az orvosi felmérés előtt megittam egy liter kávét sóval, és úgy felment a vérnyomásom, hogy gyógyszereket kaptam és egy év halasztást. Aztán jelentkeztem technikumba, majd a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolára

– emlékezett vissza az énekes, aki itt jött csak bele igazán a trükközésbe.

“Egy év után halasztgatni kezdtem, családi és egyéb okokra hivatkozva, mert így a jogviszonyom megmaradt, azaz nem vittek el. Aztán egyszer csak eljött ennek is a vége, nem lehetett többször halasztani, én pedig összeroskadtam, hogy vonulnom kell. De nem így lett. A hivatal ugyanis közben elköltözött, és mivel akkor minden papíralapon működött, az én aktám valahogy eltűnt… Bevallom, komolyan féltem, hiszen ha valahogy előkerül a papírom és kiderül, hogy évek óta bujkálok a sereg elől, akkor azonnal lecsuknak. Tíz kemény évig tartott ez a bizonytalan időszak, addig rettegtem a börtöntől.”

– magyarázta Feró.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
Szuperhős lesz Pierce Brosnan
  • szerző:nuus
  • 2021. 03. 26.