Celeb

Ezért hagyta ott Mészáros Árpád Zsolt 23 év után az Operettszínházat

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.25 | 12:25

50. születésnapján jelentette be a színész, hogy távozik az Operettszínházból. Döntése okát nem rejtette véka alá, ahogyan azt sem, hogy bízik benne, a jövőben majd visszatérhet a teátrumba.

MÁZS közösségi oldalán írt róla, hogy elbúcsúzik a színháztól. „Elválunk. 23 év után 23-án az 50. szülinapomon a Színházak éjszakáján el kell válnom az Operettszínháztól” – kezdte Mészáros Árpád Zsolt, aki döntésének okát is kifejtette. “A jelenlegi vezetőség magabiztos, teljes érdektelensége – (hatalmuk álltál rám nem kényszeríthető szakmaisága)… arra figyelmeztettek, hogy itt már nincs helyem, szerepem, lehetőségem… Szüleim mindig az őszinte emberségre és soha nem az érdekek mögött meglapuló lehetőségek kihasználására neveltek, de a világunk megváltozott… Sajnálom… Szívszakadva, de az egészségi állapotom és a szeretett családi hangulat megtartása érdekében” – írja.

„A jelenlegi vezetőség sokszor (néha már már megalázva személyem) úgy éreztette, hogy nem az én művészetemre, élethez való hozzáállásomra, a fiatalok megannyi biztatására, tanítására, felkarolására van már szükség itt…” – fogalmazott a színész, aki még hozzátette: „Az évek alatt elég sok információ és érdekes büntetésre alkalmas információ van birtokomban, ami segítheti a tisztességes Magyar ember létezését, művészetének célfaktorát még akkor is ha csak magyar…”

A Blikk megkeresésére bővebben is elmondta véleményét. „Az elmúlt években egyre kilátástalanabbá vált a helyzetem a színházban, ezért sokakhoz hasonlóan úgy döntöttem, hogy a saját és a családom egészsége, lelki békéje érdekében elbúcsúzom az Operettszínháztól” kezdte a lapnak Mészáros Árpád Zsolt, aki több kollégájához hasonlóan megfélemlítő légkörről, ellehetetlenítésről számolt be.

„Életem majdnem felét az Operettszínházban töltöttem. Erre tettem fel az életemet, még a családomat is sokszor háttérbe szorítottam emiatt, de eddig bírtam a feletteseim bántalmazó viselkedését és azt, ami a mai színházi rendszerben megy. A szerepeket az utolsó pillanatban átadják olyan színészeknek, akik lojálisak a vezetéssel szemben, így nem lehet dolgozni. Az utóbbi időben azt éreztem én és több kollégám is, hogy a vezetőség valamilyen módon minden szavunkról tud. Már nem mertem megölelni a kollégáimat, őszintén megbeszélni a problémákat a színház épületén belül, mert folyamatosan érezzük a “titkosrendőrség” jelenlétét”fogalmazott a színész, aki vasárnap lépett utoljára színpadra az Operettben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló