Celeb

Tess Holliday édesanyját lelőtték: így lett plus size modell

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.26 | 14:48

Kevesen tudják, milyen mély emberi tragédia rejtőzik a kétségkívül szexi plus size modell bámulatos karrierje mögött. Tess Holliday most a Broadly interjújában mesélt mindarról, ami megváltoztatta az életét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Holding in a fart, but make it fashunnnn ✨? Outfit @prettylittlething Shot by @nickhollidayco

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

Amikor Tess kislány volt, az anyukája gyakran mondogatta az introvertált, cserfes kislánynak, hogy egy napon még híres lesz, de mindennek Tess akkoriban nem tulajdonított nagy jelentőséget: „minden anya ezt mondja a gyerekének, nem igaz?” – nevet.

Az édesanyja élettársa egy napon közölte, hogy nincs kedve munkába menni, bement a szobájába, majd kis idő elteltével egy pisztollyal jött ki, és szó nélkül lelőtte az asszonyt, azután – mintha mi se történt volna – elhagyta a házat. A fejbe lőtt nő egy hónapig feküdt kómában, élet és halál között, míg végül magához tért, és képes volt azonosítani támadóját.

Az elkövető alig néhány év börtönt kapott, miközben Tess anyukája egy életre nyomorék lett. Súlyos fájdalmakkal kellett együtt élnie kerekesszékben, állandó fizikoterápiával, amit a történtek előtt még átlagos testalkatú kislánynak iszonyú nehéz volt néznie.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

*banjo playing intensifies* only I could get a farmers tan bc l wore a crop top to feed tigers ??‍♀️? #fatassfriday

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

„Ebben az időben a megküzdési mechanizmusom a kajáról szólt. Emlékszem, anyám, egyszer egy finom zöldséglevest tett elénk, hogy ne a fizikoterápiával foglalkozzunk, és éreztem, ahogy a finom forró leves eltölt. Megnyugodtam, minden a helyére került, és éreztem: az étel lesz az, ami segít átvészelni mindezt”

– emlékszik erre az időszakra.

Volt is mit: az iskolában csúfolták, mert anyja kerekesszékben ült, az apjáról senki nem tudott semmit, és kinevették, mert olyan szegények voltak, hogy rendes fürdőszobájuk sem volt. Tess az összes stressz elől az evésbe menekült, és hamarosan rengeteg plusz kilót halmozott fel.

A divat mindig is érdekelte, így amikor felfigyeltek rá, mint plus size modellre, végre önmagára talált. De minden ajtó mögött, ami kinyílt előtte, ott volt húsz másik, ami irdatlan mennyiségű támadást zúdított a nyakába: bántották, mert kövér, bántották, mert kövérségével az egészségtelen életmódot és a túlfogyasztást propagálja, és bántották, mert mindezzel még pénzt is keres.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shooting for @eloquii is Paris was an absolute dream ✨ This dress is available for sale right now in my online closet sale! We ship worldwide, y’all have been asking & I finally did one! ?Link in bio ?

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

„Amikor 2018-ban a Cosmopolitan címlapjára kerültem, sírtam. Sírtam előtte, sírtam a forgatás közben, és sírtam a végén, amikor kézhez kaptam a magazint. Ha akkor, amikor én voltam kamaszlány, láttam volna egy hozzám hasonló testalkatú lányt egy ilyen kaliberű glossy magazin címoldalán, nem gyűlöltem volna magamat annyira, amennyire évekig gyűlöltem”

– mondja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

People ask me all the time how I deal with all the folks who attack my size/body/motives. It’s simple: I laugh ✌? #effyourbeautystandards

T E S S (@tessholliday) által megosztott bejegyzés,

Persze a kamaszkor után már nem törődött annyira a negatív előítéletekkel, modellként a gonosz kommentek zöme lepereg róla. A legnagyobb lelki fájdalommal e téren akkor kellett szembenéznie, amikor első gyerekét várta, amit nem rejtett véka alá. Azzal piszkálták, hogy felelőtlen, amiért ekkora túlsúllyal gyereket vállal, és ezért a baba és a saját életét is veszélyezteti.

„Magamban folyton arra gondoltam, hogy Isten őrizz, hogy bármi baj történjen ezzel a gyerekkel vagy velem, mert ha igen, azt rá fogják fogni arra, hogy kövér vagyok… és ezzel minden más túlsúlyos nőt is riogatni fognak onnantól fogva”

– jegyzi meg.

Szerencsére erről szó sem volt, ma már két egészséges gyerek édesanyja, és férjével – aki mindenben mellette áll és úgy szereti őt, ahogy van – egy négy hálószobás meseszép ingatlanban lakik.

„Olyan életet teremtettem magamnak, amiről azt hittem, hogy csak az álmaimban létezik. És a nap végén azt mondom, hogy nem azokért dolgozom, akik nem értik, mit csinálok, és azt hiszik, az egészségtelen életmód élharcosa vagyok. Azokért dolgozom, akik értik, hogy mit képviselek, és akik örülnek, hogy sok különböző testalkatú nő is megjelenik a szépségiparban a standard szépségek mellett, ahogyan az életben is sokfélék vagyunk” – összegzi a lényeget.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.