Celeb

Prince toxikológiai jelentése rendkívül magas fentanilszintet állapított meg a zenésznél

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.27 | 09:54

A halálát is ennek a kábító hatású nyugtatónak a túladagolása okozta.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images for NAACP Image Awards.

Prince boncolása után elkészült toxikológiai jelentés elárulja, hogy a zenész szervezetében a megengedettnél jóval magasabb volt a fentanil szintje. Prince ezt adagolta túl, ettől lett rosszul, ebbe halt bele. Az amerikaiak körében nagy népszerűségnek örvendő, és már számtalan halált okozó fentanil hatása a heroinéhoz hasonló, de annál jóval erősebb. A szakértők szerint a számokat elnézve kétség sem férhet ahhoz, hogy a zenészt a fentanil ölte meg. A vérében jóval magasabb volt a fentanil koncentráció szintje, mint ami megengedett lett volna, és ami mások esetében akár már a halálos dózist is jelenheti.

A boncolást végző orvos szerint Prince szájon át vette be a fentanilt, ami nem rögtön végzett vele. Szerinte egyébként nem létezik a szer esetében olyan, hogy „halálos mennyiség”, mert aki rendszeresen szedi, annak a szervezete hamar alkalmazkodik hozzá. Így, ha valaki első alkalommal annyit vesz be, ami megölné, az a mennyiség egy másik emberre pozitív hatással van.

A hatóságok Prince otthonában, ha nem is ipari mennyiségű, de nagyon sok és sokféle nyugtatót találtak. Ezek általában vényköteles tabletták, ám a zenész esetében nem sikerült a nyomozásnak megállapítania, hogy pontosan honnan  is szerezte be ezeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló