Celeb

Mező Misi: „A 2024-es évünk a jubileumunkról szól, de változást is hoz magával”

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.28 | 13:35

A Magna Cum Laude megalakulásának 25 éves évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból április 20-án a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi koncertet adnak. A zenekart most is ugyanaz a zenei világ jellemzi, mint kezdetekkor, és változatlanul azt adják át a közönségnek, ami a lelkükben van.

Mivel huszonöt éves a zenekar, ezért huszonöt dalt választottak ki a koncertre.
„Nem volt egyszerű szülés, hiszen az évek alatt számtalan stúdióalbumot és dalt készítettünk el. A dalok kiválasztása mindig nehézségi faktor abból a szempontból, hogy melyik irányba billenjen a mérleg nyelve: a közönség vagy a zenekar irányába. Próbáltuk az arany középutat megcélozni, hogy átfogó képet mutassunk az elmúlt huszonöt évről, és közben a mi kedvenc dalaink is megszólaljanak. Úgy érezzük, sikerült jó sorrendet írnunk, és a dalokkal egy tiszta és őszinte lenyomatot tudunk adni a közönségnek, ami hűen tükrözi a zenekart” – meséli Misi.

A Magna Cum Laude megalakulása óta hatalmas utat járt be.
„Húsz éves voltam, amikor Kara Misivel és Szabó Tibivel megalapítottuk a Magnát, többet éltem a zenekar tagjaként, mint előtte. Az elmúlt huszonöt évvel kapcsolatban ambivalens érzésem van, hiszen egyrészt örökké valóságig tart, mire visszagondolok rá, másrészről pedig egy szemvillanás alatt elrepült ez az időszak. Mindig fejtörést okoz a meghatározó momentumokat kiemelni, az egyik Arénás koncertünk biztosan az ilyen pillanatok közé sorolható, de egy jól sikerült dal vagy egy pozitív gesztus a közönségtől mindig mosolyt csal az arcunkra. Kara Misi írja a szövegeinket, amelyek nem a fiktív világba vezetnek el, hanem egy üzenetet fogalmaznak meg, amelybe mindenki egy picit bele tudja magát helyezni. Jó érzés, hogy ilyenkor megkapjuk a közönségtől, hogy sikerült olyat alkotnunk, amihez kapcsolódhatnak. Ez a lényege a művészetnek, hogy amit adsz magadból és megmutatsz, azzal tudjanak azonosulni” – árulja el a zenész. „A 2024-es évünk a jubileumunkról szól, de változást is hoz magával. Zenei tekintetben az évek alatt sokat gondolkoztunk a hangzásvilágon. Az akusztikus fellépéseink nagy sikerrel mennek és mi is nagyon éljük, ezért a jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni az ilyen jellegű koncertekre, akár a bandát kiegészítve más zenészekkel, hogy minél színesebb legyen.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.