Celeb

Pofaszakasztó: elmaradt a sztár-DJ budapesti bulija, nem hajlandó visszafizetni a gázsit

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.30 | 13:18

Kenny Larkin amerikai sztár-DJ az A38-as hajón játszott volna, ám a koronavírus miatt ez az esemény is törlésre volt ítélve. Csakhogy Larkin bezsebelte és elköltötte a pénzt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STATEMENT // Dear friends, promoters of the world! Let us share a story with you all. For our March party we invited Kenny Larkin, whom we had great respect for previously. As usual, we have transferred the artist fee and booking fee weeks before the planned night. Two weeks ago with the outbreak of the COVID-19 pandemic in Hungary and in the US it became clear that the event cannot take place as planned. Following state orders in Hungary and in the US clubs had to close down, our guest is currently not allowed to enter the country, flights have been cancelled. According to the terms of our contract, this is clearly a case of force majeure cancellation in which case the artist is bound to pay back the performance fee. Sadly our guest is not showing any willingness to rectify the situation and send back the amount (we are talking about a four-digit amount in euros). His explanation is that he doesn’t have any money because he has already spent what we had paid. Meanwhile, he is driving a Porsche and his studio setup has just grown with expensive gear. In the past two weeks we have relentlessly worked on finding a solution to the situation through private e-mails offering payment in installments among other options but unfortunately, Kenny Larkin is not cooperating which lead us to make our situation public as a last resort. In the meantime, because of the breach of contract we are also taking the necessary legal steps. (We were thinking about possibly finding a new date for the event at first, but seeing Kenny Larkin’s conduct we came to the decision not to work with him in any form in the future.) – IF YOU ARE A PROMOTER, please consider that you might end up in a similar situation if you book Kenny Larkin! – IF YOU ARE A PARTY VISITOR, please think about which artists you want to support with your tickets! (P.s.: It’s also important to mention that the agency representing Kenny Larkin (Dskonnect Booking Agency) did help greatly and cooperated, the only party in this story that has conducted them/us in an entirely improper way is Kenny Larkin.) If you would express your solidarity, PLEASE SHARE OUR POST on facebook.

LavaLava (@lavalavabudapest) által megosztott bejegyzés,

Egy euróban is négy számjegyű összegről van szó, ám a DJ azt állítja, ő az előleget már elköltötte, nem tudja visszafizetni azt. Miközben – mutat rá a károsult – új Porschét és stúdiófelszerelést is rendelt az elmúlt napokban. A levelezés a fickóval két hete tart, eredmény nélkül, így az ügy jogi útra terelése mellett a károsult kénytelen volt a nyilvánossághoz fordulni angolul és magyarul egyaránt:

edves közönség, bookerek, rendezvényszervezők!

Szeretnénk veletek megosztani egy történetet. A márciusi bulinkra (ami egyébként ma lenne esedékes) az általunk korábban nagyra tartott Kenny Larkin-t hívtuk vendégül. Ahogy az lenni szokott a fellépő gázsiját és a booking fee-t is hetekkel a tervezett fellépés előtt elutaltuk. Két héttel ezelőtt a COVID-19 járvány magyarországi és USA béli kitörésekor egyértelművé vált, hogy a rendezvény nem fog tudni megvalósulni. A hazai és amerikai rendeletek alapján a klubok bezártak, hazánkba nem léphet be a főhős, a repülőjáratokat törölték. A szerződés értelmében ez egyértelműen vis maior helyzet (force majeure cancellation), emiatt pedig a fellépőnek vissza kell utalnia a fellépti díjat. Ennek ellenére főhősünk két hetes levelezés után sem hajlandó visszautalni a pénzt (egy 4 számjegyű euróösszegről beszélünk). Kenny Larkin ezt azzal indokolja, hogy nincs pénze, elköltötte már, amit utaltunk. Eközben egy Porschével jár és drága stúdióeszközökkel bővül a setup-ja. Javasoltuk neki, hogy részletekben törlessze az összeget, de erre sem volt nyitott. Az elmúlt két hétben azon dolgoztunk, hogy konstruktívan, privát levelezéseken keresztül megoldjuk a helyzetet, de Kenny Larkin irányából semmilyen hajlandóság nincs erre, ezért döntöttünk úgy, hogy a nyilvánosság elé tárjuk az ügyet. Ezzel párhuzamosan természetesen a jogi lépéseket is megtesszük Kenny Larkin irányába a szerződés megszegése miatt. (Az ügy elején felmerült bennünk, hogy egy későbbi dátumon megvalósítsuk a bulit, de Kenny Larkin magatartását látva arra jutottunk, hogy semmilyen formában nem szeretnénk vele dolgozni a továbbiakban.)

– HA SZERVEZŐ VAGY mindenképp mérlegeld, hogy te is így járhatsz, ha bookolod Kenny Larkint!
– HA BULIZÓ VAGY mérlegeld, hogy melyik fellépőt támogatod a belépőd árával!

(P.s.: Fontos megemlítenünk, hogy a fellépőt képviselő ügynökség az őt illető booking fee-vel kapcsolatban rendkívül korrektül járt el, az egyetlen szereplő ebben a történetben, aki mélyen inkorrekt az Kenny Larkin.)

Legalja!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló