Celeb

Ez igen, Mark Ruffalo indiánokat véd a koronavírustól

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.01 | 12:18

A járványról ad tájékoztatást a Protect the Sacred kampány videójában.

Március 31-én a Facebook Live-on szerveződött egy élő adás, melyben Mark Ruffalo is felbukkant. A Marvel-sztár a navahókat célzó műsorban indián hírességekkel együtt vett részt: James és Ernie komikusok, illetve a Miss Navajo Nation nyertese, Shaandiin Parrish is megszólalt a koronavírus kapcsán.

A Protect the Sacred elnevezésű projekt az Arizonában, illetve az Új-Mexikóban élő törzseket célozza. Egyre több észak-amerikai indián betegszik meg a világjárványban; már százan fertőződtek meg, és három halottról is tudni.

 

View this post on Instagram

 

It was great meeting all of the folks at #C2E2 this weekend! Thanks for all the love, support, and creative gifts 💚

A post shared by Mark Ruffalo (@markruffalo) on


A navahók egy része nem összkomfortos lakásban él: sokuknál sem a víz, sem az áram nincs bevezetve, ami kockázati tényező. Új-Mexikó kormányzója, Michelle Grisham felhívta a figyelmet arra, hogy máris kiugró az esetszám a törzsben. Emiatt kérik a hírességek a navahókat, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és kerüljék a társas érintkezést.

Az önkéntes karantén fontosságáról szóló beszélgetést Allie Young moderálta:

A kampány lényege, hogy védjük az időseinket, a nyelvünket, a gyógymódjainkat és a kultúránkat. A fiatalok azt hiszik, hogy nem betegszenek le, az idősek pedig nem kapnak elég információt. Reméljük, hogy felnéznek a hőseikre: Ruffalo-ra, a szépségkirálynőre és a törzsi előljárókra, akik most értük szálltak harcba. Együtt leküzdjük ezt és akkor fenn is maradhatunk.

idézi a koordinátort a nativenewsonline.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.