Helyek

5 színpompás hely a világban, ahová mindenképpen el kell látogatnod

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.28 | 06:41

A világ tele van számos csodával, ezt a szürke téli időjárást pedig egy kis kalandozással lehet a legjobban elfelejteni. Ha nem is csomagolod azonnal a bőröndöd, tervet már készíthetsz a következő utazásodról, a most következő színekben és izgalmakban gazdag desztinációk pedig tutira kirobbantanak a téli depiből.

1. Hillier-tó, Ausztrália

Az egyik legkülönlegesebb természeti csoda az Ausztráliában található Hillier-tó, mely babarózsaszín színével emelkedik ki az állóvizek közül. A Middle-szigeten található, 600 méter hosszúságú tavat kikristályosodott sóréteg veszi körbe, de a víz furcsa színére egyelőre még nincs pontos magyarázat. A tudósok szerint a magas sómennyiség és a vízben található organizmusok összessége okozhatja a Hillier-tó árnyalatát, ami miatt számtalan turista látogat el minden évben a szigetre.

Jaimen Hudson (@jaimenhudson) által megosztott bejegyzés,

2. Cinque Terre, Olaszország

A Ligur-tenger partjának zord sziklaoszlopaira épült öt városka együttes neve Cinque Terre. A nehezen megközelíthető, külvilágtól elzárt települések egyik legfőbb jellemzője, hogy a lakóházak a szivárvány színeiben pompáznak. Rendkívüli történelemre tekint vissza, hiszen már az ókorban is lakott volt, örökségének védelmében az UNESCO felvette a Világörökségek listájára, de itt található egyébként Olaszország legkisebb nemzeti parkja is.

3. Antilop-kanyon, Arizona, USA

A világ legtöbbet fényképezett kanyonja az Arizona állambeli Page város mellett található. A navahó homokkő eroziója faragta oszlopos csarnok többek közt azért vált népszerűvé, mert a hasonló képződményekkel ellentétben ez könnyen megközelíthető, ugyanakkor nehezen fotózható a fényoszlop-képződésnek köszönhetően. Bizonyos időszakokban a kanyon vörös, bordó és kékes árnyalatokban játszik, télen jellemzően haloványabbak a fény által szórt árnyjátékok, ezért március és október közt érdemes felkeresni.

? @Bestjobers (@maxcoquard) által megosztott bejegyzés,

4. Chefchaoeun, Marokkó

Marokkó kék városa a Rif-hegység közepén található, a turisták egyik kedvenc zarándokhelye. A legtöbb ház fala, ablaka, ajtaja, sőt, néhol még az utcák és a lépcsők is élénk kékben játszanak, méghozzá egy régi zsidó hagyomány miatt, melyet a lakók a mai napig követnek, de állítólag a szúnyogok és a rovarok ellen is hatásos módszer. A várost 1471-ben húzták fel, erődöt építettek a portugálok ellen, melynek falai még most is megtekinthetőek.

Tatiana Kuzmina (@tkuzmina) által megosztott bejegyzés,

5. Grand Prismatic Spring, Wyoming, USA

A Yellowstone Nemzeti Parkban számos természeti csodára bukkanhatunk, de az egyik legpompásabb talán a Yellowstone szemének becézett forrás, a Grand Prismatic Spring. Ez a legnagyobb különálló hőforrás a park területén, nagyjából 90 méter átmérőjű, és 50 méter mély, a víz hőmérséklete pedig a 70 fokot is eléri. Pompás színeit a hőkedvelő baktériumoknak köszönheti, ám a hőmérséklet ingadozását ők is megérzik, ezért van az, hogy az évszakok változásával a hőforrás színei is változnak.

LOGAN DAVIDSON (@logandavidson) által megosztott bejegyzés,

Fotó: Pixabay / Samueles CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.