Celeb

Rihanna és a Twitter-főnök együtt tesz a családon belüli erőszak áldozataiért

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.10 | 16:18

Le a kalappal Jack Dorsey és az énekesnő előtt: 4,2 millió dollárral segítenek.

Rihanna és Jack Dorsey összefogott, hogy együtt enyhítsék a családon belüli erőszak áldozatainak szenvedéseit. A koronavírus miatti kijárási korlátozások milliók életét keserítik meg – ám főleg azok miatt aggódhatunk, akik bántalmazó kapcsolatban élnek.


Dorsey, illetve a barbadosi énekesnő alapítványa, mely a Clara Lionel Foundation nevet viseli, fogott össze április 9-én, és 4,2 millió dollárt ajánlottak fel a los angelesi polgármesteri hivatalnak. A cél, hogy a segítsék az otthoni abúzusnak kitett családtagokat.


Hetente 90 személy fordul a hatóságokhoz, hogy menedéket kaphasson – ám a számukra kijelölt otthonok már zsúfolásig megteltek. A múlt hónapban hirdette ki Kalifornia állam, hogy maradjon otthon, aki teheti – így a probléma is eszkalálódott.


A nagyvonalú adomány révén közel 90 ember számára tudnak házat bérelni, illetve étkezést és tanácsadást biztosítani, tíz hetes időtartamra. Illetve ha letelik ez az időszak, akkor ismét ugyanennyi rászoruló érkezhet az előző turnus helyére.


A Twitter-főnök mélyen a zsebébe nyúlt ezúttal is: Dorsey csak ezen a héten elutalt már egymilliárd(!) dollárt – mely vagyonának a 28 százaléka – hogy a járványt sikerüljön minél hamarabb visszaszorítani. Világszerte probléma a fokozódó családon belüli erőszak, melyre Jussie Smollett is felhívta már a figyelmet, teszi hozzá a TMZ.

 

View this post on Instagram

 

Check out @jenessecenter & @blackaids for more info. Love y’all. Love each other. Mean it.

A post shared by @ jussiesmollett on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló