Életmód

Hoppá, a Square- és Twitter-főnök egy igazi szilikon-völgyi wellness guru!

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.04 | 09:18

Gwyneth Palthrow és a Goop felkötheti az alsóneműt, itt a férfiak életvezetési megmondóembere!

A Twitternél dolgozik vezető beosztásban Jack Dorsey, akitől elleshetjük a magasélet fortélyait. A laktózmentes hab a tortán az, hogy a tech-esek elsőszámú influenszere a legmagasabb kognitív elvárásoknak is eleget képes tenni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Dorsey (@jackdorsey_square) on

Ha a fiatal férfiak azon sopánkodnak, hogy kevés – vagy pont, hogy túl sok – dolog van, amivel elütnék az idejüket, akkor érdemes Dorsey tanácsait megfogadniuk. Legyen szó jégfürdőről, vagy cryoterápiáról – kész válasza lesz. Esetleg ha egy csendes vegán helyet keresnénk, ahol zavartalanul meditálhatunk, akkor megvan, hová kell fordulni.

A 42 éves megmondóember egy személyben ellátja azt a tetemes feladatkört, ami a Goop révén Gwyneth Palthrow és csapata vállát nyomja. Geoffrey Woo – aki a HVMN nevű start-up cégével gyorsító eszközöket forgalmaz, illetve a WeFast divíziója révén online supporttal pörgeti fel a hálózatokat – el van emberünktől ájulva:

Senki sem nyom annyit a latban, mint Jack.

A wellness guru címkét már le sem moshatná magáról a férfi, aki – feltehetően gluténmentes – kenyerét egyrészt a Square platformból (a fizetési startup cirka 30 milliárd dollárt ér), másfelől pedig a Twitterből (26 milliárd) keresi.

Az utóbbi közösségi oldal fejeként egész nap mindenféle bejegyzéseket mazsolázgat, és persze, mint minden szentnek, neki is maga felé hajlik a keze.

Évente tíz napra eltűnik, hogy teljes elvonultságban meditáljon. Ha elkezd egy átlagos munkanapot, akkor infraszaunával indít, amit jégfürdővel öblít le. Van, mikor ebből több kört is abszolvál. Az irodába menet nyolc kilométert lesétál. Napi egyszer étkezik, és hétvégén böjtöl is: péntken és szombaton, mert

így lelassul az idő.

Ha ez még nem volna elég – minden reggelét sós limonádéval kezdi, amiben az ásvány természetesen csakis himalájai eredetű lehet.

Egy másik tech-guru van, aki még ennyire körülményes – igen, Elon Musknak vannak hasonló húzásai.

via GIPHY

Ám a Tesla-vezér gyakran macsóskodik, és olykor dühös bejegyzéseket ereget, így ő marad az agresszív optimizmus zászlóshajója.

 

View this post on Instagram

 

Bitch what is this #eboy #meme #anotheronebitesthedust #whitemanswhore #memes #azealiabanks #jackdorsey #meme #memesdaily #anothermemepage

A post shared by Stop The White Boys (@anotherwhitemanswhore) on

A magukat MUSKétásoknak nevező elszánt követők sem mindig elégedettek az extrém üzletember ügyeivel, de némelyikük mégis a bőrére tetováltatja kedvencét.

 

Elon Musk tattoo

Míg a fenti milliárdos lassacskán eltunyul, csajozik és az élvezeteket sem veti meg, addig a mindig fitt Dorsey az aszkétizmusnak hódol. Sápadt az arca, lenőtt a szakálla, és lassan elvész a pólóiban. Ám mégis rá hallgat a Szilikon-völgy, és a 11 pontba szedett életvezetési útmutatóját tűzi maga elé:

Boldogok vagyunk, hogy terjeszti az üzenetünket.

nyugtázza Harpreet Rai, a Jack által méltatott, alvásfigyelő eszközt forgalmazó Oura Ring vezetője.


A SaunaSpace alapítója is hálás a reklámért. Brian Richardék előálltak egy, az elektromágneses jeleket blokkoló, stresszmentesítő Faraday-sátorral is:

Egy EMF-mentes, régenvolt teret biztosítunk. Ő hisz bennünk, és mások is követik a példáját.

A meditációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások is dörzsölhetik a markukat: a Vipassana irányzatot tünteti ki figyelmével a tech-guru. Máris hatszáz fős várólista van a San Fransisco melletti Spirit Rock központnál. Egyre fiatalabbak járnak elvonulni: a 18-29 év köztiek száma az elmúlt öt év alatt megtriplázódott.

via GIPHY

2015 óta fut a WeFast böjt-közösség is, ahol a vérük keton-szintjét hasonlítgatják össze, közel 25 ezren. Már egy zárt Szilikon-völgy csoport is alakult, csakis nagykutyák számára.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Dorsey (@jackdorsey_square) on

Los Angelesben fontos a jó megjelenés, és az életmód-kultusz sosem látott méreteket öltött. Már nem fizikai munkát végeznek az itteniek, ezért inkább a szellemi erőfeszítéseket kell előmozdítaniuk. Ha a Goop képes volt a yoni-tojásokkal behúzni 145 ezer dollárt, akkor Jack követése is megkívánhat némi áldozatot.

Mi volna akkor, ha a többi itteni tech-mogul is közzé tenné a tudományos alapot gyakran nélkülöző hóbortjait?

feszegeti Woo a NY Times-nak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.